Juniori Popradu prerušili 14-zápasovú víťaznú šnúru SR 18

Obranca juniorky Popradu Christián Bednarčík proti SR 18 dvojgólový, foto FB chbObranca juniorky Popradu Christián Bednarčík proti SR 18 dvojgólový, foto FB chb

BRATISLAVA (SZĽH) - Podobnosť čisto náhodná? V sobotu prehrali hokejisti  HK ŠKP Poprad v zápase nadstavbovej časti Extraligy juniorov skupiny A (o 1. - 6. miesto) doma  1:7 s Popradom,  v nedeľu veľkého favorita zdolali 3:0. V stredu Podtatranci prehrali s reprezentáciou Slovenska do 18 rokov v Bratislave  hladko 1:5, vo štvrtok na rovnakom  ľade Arény Ondreja Nepelu prerušili 14-zápasovú víťaznú sériu mladých reprezentantov, keď zvíťazili v predohrávke 4. kola  4:1 a to ešte nepremenili trestné strieľanie.  Treba však povedať, že juniori Popradu podali vo štvrtok oveľa lepší výkon, tímovo celistvejší, keď ťažili z robusnosti svojich hráčov a veľkou oporou zverencov trénera HK ŠKP Ľubomíra Pichonského bol brankár Marko Šturma. Dvoma gólmi sa  blysol Christián Bednarčík, s 10 gólmi druhý najlepšie strieľajúci obranca Extraligy juniorov. Paradoxne v posledných víťazných zápasoch "osemnástky" súperi boli strelecky miestami aktívnejší, vo štvrtok boli čísla na jej strane 31:27... Trénera SR 18Norberta Javorčíka prehra nepotešila, ale koniec série nerozladil. Napokon prehry patria k životu, ich zdravé zvládnuttie posúva družstvo ďalej.

Extraliga juniorov – nadstavbová časť- skupina A (o 1. – 6. miesto)

Predohrávk4. kola

Slovensko 18 – HK ŠKP Poprad 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Góly: 56. Fafrák (Žiak, Šimurda) - 25. Martančík, 48. Svitana (Junas, Krempaský), 50. Bednarčík (Toma, Junas), 60. Bednarčík (Toma)

Vylúčenia 6:0, presilovky 0:1, oslabenia 1:0, strely na bránku  30:27. Rozhodovali: Goga– M. Orolín, Michna, 76 divákov

Slovensko 18: Ovečka – Šimurda, Žiak, Demo, Boldižár, Nahálka, Dúžek, Pupák -  Stacho, Havrila, P. Regenda – Džugan, Giertl, Okuliar – Majerík, Urbánek, Fafrák – P. Halama, Szabo

Norbert Javorčík (tréner SR 18): "Aj druhý duel s juniormi Popradu priniesol kvalitný hokej.Nám však dnes chýbala ľahkosť, ktorá nás zdobila v predchádzajúcich stretnutiach. Vypracovali sme si tiež šance, boli to však skôr ´pretlačené´ puky než výsledok premyslených kombinácií, ktoré nám v minulosti vychádzali. Treba však uznať, že Popradčania ťažili z fyzickej zdatnosti, ku ktorej  pridali aj kreativitu .Dnes pôsobili veľmi kompaktne, naopak náš kolektív bol v určitej hernej nepohode, ktorú sa nepodarilo prelomiť. Život ide ďalej a my bude pokračovať v úsilí o kontinuálne tímové ako aj individuálne napredovanie."