Jeden prevážil dvoch

KOŠICE (SZĽH) – Nedokázal povedať nie. Útočník Michal Chovan nepodľahol tlaku okolia a nezakýval Košičanom na rozlúčku v ťažkých, ba až existenčných časoch. Trpezlivo vyčkával na vývoj situácie, popri ktorej tvrdo drel v rámci letnej prípravy a po jej zakončení si doprial dvojnásobnú letnú porciu pri mori.

Dal si nadčas. Kreatívny center hokejovú verejnosť držal v poriadne dlhom napätí ohľadom budúcnosti. „Presne tak, trvalo to dlho, kým sa všetko vyriešilo. Boli to však príčiny, o ktorých každý vedel a ktoré trápili košický klub. Rozhodol som sa poďakovať Košiciam formou, že sa im neotočím chrbtom v súčasnej situácii. Samozrejme, bez pochvaly nemôžu ostať ani fanúšikovia, ktorí zo všetkých síl bojovali a prispeli k záchrane hokeja. Verím, že máme pred sebou svetlú budúcnosť. Tím sa pripravil veľmi dobre a myslím si, že je konkurencieschopný. S aktuálnym zložením by sme mali hrať dôstojnú rolu,“ komentuje pokračovanie v metropole východu pre hockeyslovakia.sk Chovan. 

Dlhú letnú prestávku ustál pytačky materského Zvolena. „Bryndziari“ opakovane vyslovili túžbu po titule a nateraz posledný spred siedmich rokov patrí aj slovenskému reprezentantovi. Niekoľkonásobné rokovania priniesli záporný výsledok a HKM to vzdal. „Neviem bližšie špecifikovať, prečo som ich odmietol. Akurát viem to,  že som to v danom okamihu považoval za správne. Celkovo bol o mňa veľký záujem a vážim si každý jeden interes, dokonca sa vyskytlo aj zahraničie. Nepatrím medzi superhviezdy a všetko beriem s pokorou. Všetkým záujemcom musím poďakovať za strávený čas pri našich komunikáciách,“ adresoval milé slová do radov neznámych mužstiev. 

Michal Chovan si doprial v lete dve dovolenky. Zdroj: TASR

Súboj so Zvolenom zlomilo vnútorné presvedčenie v aktuálnom čase. Ďalší sa odohrával s Popradom. Odtiaľ boli najväčšími bojovníkmi tréner Peter Mikula a útočník Marcel Haščák. V konečnom účtovaní ani jeden z nich nepochodil, hoci ho obaja veľmi dobre poznajú. „Vidím, že v Poprade pripravujú silný káder a vieme, že tam evidujú nedokončenú robotu z minulosti. To však možno povedať o viacerých kluboch. Uvidíme, čo z toho vznikne. Ja si prajem, aby som bol spokojný v budúcej sezóne.“ 32-ročný produktívny hokejista si na utriedenie myšlienok vybral ako dovolenkovú destináciu Chorvátsko. Najprv tam odišiel začiatkom júla ako voľný hráč, a teraz si to zopakoval. Domov sa už vráti ako staronová posila Košíc. „Chodievame s rodinou na jeden ostrov. V oboch prípadoch sa nachádzame na rovnakom mieste. Nemáme dôvod meniť to, pretože sa nám tu páči. Dve dovolenky padli vhod. Príprava bola iná ako po minulé roky,“ objasnil čas strávený s rodinnými príslušníkmi. 

Budúcu nedeľu sa konečne pôjdu schladiť aj košickí hokejisti. Čaká ich úvodná tréningová zaberačka. Východniari už minulý týždeň avizovali zrod základnej kostry pre novú sezónu. Tú však bude potrebné vystužiť, pretože z kabíny odišli takmer tri päťky. „Try-out som ešte nezažil. Môže to byť zaujímavé a touto cestou sa nájdu noví chalani, ktorí budú mať šancu medzi nás zapadnúť,“ myslí pred spustením výberu hokejistov Michal Chovan a na záver ponúkol svoj pohľad na ďalší extraligový ročník. „Vôbec to nebude jednoduché. Kluby ukazujú, že budú disponovať obrovskou hráčskou kvalitou. Myslím si, že sa môžeme tešiť na silnejšiu ligu ako naposledy. Teraz tu môžeme špekulovať a rozprávať o veciach, keď je okolo nás ten vírus. Verím však, že sa ho dokážeme zbaviť a ľudia budú môcť bez obáv chodiť do hľadiska, aby sme si všetky stretnutia spoločne vychutnali.“