Jaroša teší prvý gól v profilige, z prehry Ottawy je sklamaný

ST. PAUL 22. novembra (SITA) - Slovenský hokejový obranca Christián Jaroš sa stal 67. slovenským hráčom s aspoň jedným gólom v zámorskej NHL.

Bek Ottawy Senators sa v stredu presadil v 52. min pri prehre 4:6 na ľade Minnesoty Wild. Jaroš skóroval po úspešnom vhadzovaní Senators v útočnom pásme strelou švihom od modrej čiary, na ktorú nezareagoval gólman Wild Devan Dubnyk. Mladý slovenský obranca na presný zásah využil svoj osemnásty štart v profilige. "Teším sa zo svojho prvého gólu v NHL. S pukom sa už cítim oveľa sebavedomejšie," uviedol po stretnutí Jaroš pre TSN.

Spomedzi Slovákov rovnako ako Jaroš raz skórovali v NHL aj Andrej Podkonický, Mário Bližňák, Ľubomír Vaic, Miroslav Zálešák, Peter Cehlárik a Jozef Balej. Dovedna 15 slovenských korčuliarov v zámorskej profilige absolvovalo aspoň jeden duel, no nestrelili ani jeden gól. Niektorí z nich si pripísali len jeden štart v súťaži, obrancovi Borisovi Valábikovi na presný zásah nestačilo ani 80 duelov.

Dvadsaťdvaročný košický rodák v stredu znížil stav zápasu na 3:4 z pohľadu kanadského tímu. Hoci "senátori" o 83 sekúnd neskôr dokonca vyrovnali na 4:4, napokon nezískali ani bod. "Z prehry som sklamaný. Musíme sa z toho poučiť a hrať naplno celých 60 minút," poznamenal Jaroš.

Ottawe sa v aktuálnej sezóne zatiaľ veľmi nedarí. Z 22 duelov získala len 21 bodov a v tabuľke Atlantickej divízie jej patrí predposledné 7. miesto.