Janus sa vrátil do Česka, podpísal zmluvu s Kladnom

KLADNO - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Janus sa dohodol na spolupráci s českým extraligovým tímom Rytíři Kladno. Klub o tom informoval na sociálnej sieti.

Janus pôsobil v doterajšom priebehu sezóny 2021/22 vo fínskom klube SaiPa Lappeenranta, v ktorom bol na takmer dvojmesačnom hosťovaní. To sa mu skončilo v závere januára. V novom pôsobisku doplní doterajšiu brankársku jednotku Kanaďana Landona Bowa, ktorý nastúpil vo všetkých 39 zápasoch Kladna v prebiehajúcom ročníku.

"Landon zatiaľ odchytal všetky stretnutia. Zápasy teraz pôjdu rýchlo za sebou, preto je dobré mať ešte jedného brankára pre všetky prípady. Ďalšieho sme zháňali už na začiatku sezóny a teraz sa naskytla možnosť angažovať Jaroslava Janusa, ktorý už v minulosti chytal aj v českej extralige. Vďaka tomu už nebude braný ako cudzinec," povedal tréner a športový manažér klubu David Čermák.

Pre 32-ročného Janusa ide o štvrté pôsobisko v najvyššej českej súťaži. Vo farbách Sparty Praha, Litvínova a Liberca odchytal celkovo 181 zápasov.