Ján Laco sa chce v Sparte čo najviac priblížiť olympiáde

PRAHA 28. decembra (SITA) - Slovenského hokejového brankára Jána Laca čaká v českej extralige nová výzva v podobe pôsobenia v Sparte Praha.

Skúsený 36-ročný rodák z Liptovského Mikuláša od leta 2016 chytal v konkurenčnom Chomutove. "Sezóna v Chomutove až doteraz nebola ideálna. Niektoré veci v klube nefungovali, začali sme sa trápiť aj po hokejovej stránke. Možno bude moje pôsobenie v Sparte prospešné aj pre Chomutov. Som tu, aby som pomohol mužstvu, rád by som chytal čo najviac," povedal Ján Laco v rozhovore pre oficiálny klubový web Sparty.

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 patrí medzi horúcich kandidátov na miestenku v reprezentácii SR pre februárové ZOH 2018 v Pjongčangu, čo ho v klube veľmi motivuje. "Účasť na olympiáde je pre každého športovca taký vrchol kariéry. Pre mňa to je tiež veľmi zaujímavé a chcem odvádzať dobrú prácu, aby moja šanca na olympiádu bola čo najväčšia. Ak sa to podarí, rád by som do Kórejskej republiky šiel v čo najlepšom mentálnom aj fyzickom stave. Dúfam, že pôsobenie v Sparte mi v tom pomôže," myslí si Ján Laco.

Ján Laco je v Sparte na hosťovaní do konca sezóny, po ktorej sa skončí platnosť jeho zmluvy v Chomutove. Slovenský gólman neberie najbližšie týždne ako boj o nový kontrakt. "Nechcem nič predbiehať. Chcem si čo najviac užiť zvyšok sezóny a čo bude potom, to budem riešiť neskôr," dodal.