Inštruktorom pre Nitriansky kraj sa stal bývalý extraligový hráč Roman Sýkora

BRATISLAVA (SZĽH) – Do zoznamu šestnástich regionálnych manažérov a inštruktorov, ktorých úlohou je zosúladenie rozvojových aktivít v prospech hokeja, pribudlo nové meno. Regionálnym inštruktorom pre Nitriansky kraj sa na základe výberového konania stal bývalý extraligový hokejista a naposledy tréner juniorského tímu HK Nitra Roman Sýkora. 40-ročný tréner mal ponuku pôsobiť aj pri senioroch finalistu tohtoročnej Kaufland playoff Tipsport ligy, no zvolil si inú cestu. „Pri mládeži ma práca stále napĺňala, nakoľko mladých hráčov dokážete formovať. Vypísanie výberového konania ma oslovilo, dnes som podpísal zmluvu a od 1. mája začnem pracovať,uviedol Sýkora.

S podobnou pozíciou má skúsenosti už z nedávnej minulosti. V časoch pôsobenia mandátnych trénerov – čiže trénerov platených Slovenským zväzom ľadového hokeja, pôsobil ako regionálny tréner. „Teraz sa vraciam na podobnú pozíciu, ako som už vykonával. Práca ma bavila. Komunikácia s trénermi, rozoberanie tréningového procesu ma napĺňalo a teším sa na túto výzvu,skonštatoval Sýkora. Úlohou regionálnych inštruktorov je vyvíjať podporné aktivity smerom k pomoci klubom s tréningovým procesom, jeho kvalitou ale aj ďalšími úkonmi, ktoré môžu mať pozitívny vplyv na výkonnostný rast mladých hokejistov. Ambíciou zväzu je byť cez týchto ľudí nápomocný a inštruktori sa budú usilovať presvedčiť o tom aj zatiaľ nerozhodnuté či kluby s odmietavým postojom.

Okrem ôsmich regionálnych inštruktorov pôsobí v jednotlivých krajoch aj rovnaký počet regionálnych manažérov. Jedným z ich základných cieľov je získanie čoraz väčšej členskej základne v ľadovom hokeji. Manažéri sa snažia spojiť čo najviac ľudí v prospech športu – získavať súkromné aj verejné zdroje v regiónoch pre získanie čo najväčšieho počtu detí pre hokej. S touto prácou začal už v priebehu roka 2017 Richard Pavlikovský v Trenčianskom kraji, kde získal významnú podporu samosprávneho kraja. Na jeseň 2018 sa do projektu postupne zapájali ďalší regionálny manažéri a inštruktori vo všetkých krajoch.

 

Regionálny manažéri a inštruktori v jednotlivých krajoch

                               Manažéri                      Inštruktori

Bratislavský                                             Martin Maglay

Trnavský              Tibor Martinčič             Dušan Milo

Nitriansky             Tomáš Chrenko           Roman Sýkora

Trenčiansky          Richard Pavlikovský    Roman Tvrdoň

Žilinský                 Milan Ladiver               Radovan Somík

Banskobystrický   Milan Kysel                  Lukáš Opáth

Prešovský                                                Marcel Ozimák

Košický                Peter Žifčák                  Jiří Bicek