IHL: iClinic Bratislava Capitals späť v akcii, Draisaitla zastúpi Pašek

BRATISLAVA - Slovenský hokejový klub iClinic Bratislava Capitals sa po problémoch s koronavírusom vracia do súťažného diania. V piatok o 18.30 h ho čaká duel ICE Hockey League (IHL) na ľade českého tímu Orli Znojmo. V zápase však bude absentovať hlavný tréner Peter Draisaitl, ktorého na striedačke zastúpi viceprezident klubu Dušan Pašek. Capitals o tom informovali v tlačovej správe.

Do prestížneho súboja pôjdu Capitals oslabení aj o viacerých kľúčových hráčov. K dispozícii nebudú líder tímovej produktivity Marc-Olivier Roy, najlepší nahrávač Nikolaj Žerdev, mladík Michal Mrázik či skúsený obranca Brett Carson. Pod absenciu opôr a trénera tímu sa podpísal koronavírus, pre ktorý musel klub presunúť dva domáce zápasy s Villachom a Bolzanom.

"Všetci, ktorí absentujú, sú v poriadku, bez komplikácií a v najbližších dňoch sa im karanténa končí. Je to síce nepríjemná situácia, ale na nič sa nebudeme vyhovárať. Znojmo má dobré výsledky a kvalitný káder, ale my ideme bojovať a urobiť všetko pre úspech v historicky prvom česko-slovenskom derby v ICE Hockey League," konštatoval Pašek.

Po piatkovom zápase v Znojme sa Capitals predstavia v nedeľu 10. októbra o 15.00 h v domácom prostredí, keď privítajú Blackwings Linz. Bratislavskému tímu patrí v priebežnej tabuľke IHL ôsme miesto, v doterajších piatich zápasoch vyťažil osem bodov.