Hviezdy chcú hrať na ZOH, rozhodne NHL

Jaromír Jágr, Štartfoto - Ján SúkupJaromír Jágr, Štartfoto - Ján Súkup

PRAHA 26. mája (SITA) - Necelých deväť mesiacov pred štartom zimných olympijských hier v talianskom Turíne sa stále nevie, či sa na hokejovom turnaji zúčastnia aj najväčšie hviezdy kanadsko-americkej NHL. Postoj vedenia prestížnej profiligy nebude známy skôr ako sa uzavrie nová kolektívna dohoda s Hráčskou asociáciou NHL.
 
"Veľmi rád by som si na olympiáde zahral, ale netuším, či to pôjde," povedal pre iDnes.cz Jaromír Jágr. Komisár NHL Gary Bettman však nie je veľmi naklonený myšlienke štartu profíkov na olympiáde, keďže prestížna liga prišla o celú sezónu.
 
"Situácia je totálne neprehľadná," tvrdí manažér českej reprezentácie Zbyněk Kusý, ktorý pre český spravodajský server pokračoval: "Keď NHL nezačne do februára 2006, žiadne povolenie nebude potrebné. To by bol pre nás najjednoduchší variant." Český hokejový agent Petr Svoboda dodal: "Záleží najmä na peniazoch, ktoré by NHL z olympiády mala. Za posledné mesiace finančne stratila." Vedenie Medzinárodnej hokejovej federácie je pripravené skrátiť turnaj na minimum, keď tímy by odohrali osem stretnutí za dvanásť dní.


mg