Humenné túži po cennej trofeji. Boržík: Tlak je na strane súpera

Pod stropom humenského zimného štadióna visí jediná vlajka. Tá pripomína kariéru Mariána Schwarzbachera, no banner upozorňujúci na významný klubový úspech stále chýba. To sa však môže čoskoro zmeniť. Stačí vyhrať jeden zápas – finálový duel JOJ ŠPORT Slovenského pohára.

V utorok o 17.30 vykorčuľujú „levy“ od Laborca na ľad žilinského zimného štadióna s cieľom zabrániť domácim „vlkom“ v obhajobe vlaňajšieho prvenstva a obohatiť klubovú vitrínu o doposiaľ najcennejšiu trofej.

Vstupenky na finále JOJ Šport Slovenského pohára nájdete TU.

„Slovenský pohár sme brali zo začiatku ako dobrú formu letnej prípravy. Cenili sme si možnosť odohrať kvalitné zápasy a navyše sa nám podarilo postúpiť z ťažkej skupiny. Následne sme prešli cez Trnavu a keď sme už vo finále, tak urobíme všetko preto, aby sme priviezli trofej do Humenného,“ dušuje sa asistent hlavného trénera Andreja Parfenova Ivan Boržík.

V aktuálnej tabuľke SHL delí prvú Žilinu a druhé Humenné sedem bodov, pričom východniari majú zápas k dobru. Aj posledný vzájomný duel ukázal veľkú vyrovnanosť (Humenčania prehrali 5:6 po predĺžení, hoci viedli už 5:1).

„Máme s nimi čerstvú skúsenosť a vieme, že môžeme vyhrať. V nedávnom minulom domácom zápase sme to mali výborne rozohrané, ale je to presne o tom, aby sme nepoľavili a robili stanovené veci. Je to hrateľný súper a sme odhodlaní bojovať,“ pokračuje Boržík.

Finálový duel JOJ ŠPORT Slovenského pohára odohrajú v Žiline, no vlaňajší boj o trofej ukázal, že to nemusí hrať zásadnú rolu. Práve Vlci totiž uspeli na ľade extraligového Prešova, pričom pod Kalváriou vyhrali hladko 6:1.

„Je to pre nich nejaká výhoda, pretože doma sa hrá vždy lepšie. Budú mať podporu fanúšikov, ale my sa na to nepozeráme. Možno budú pod väčším tlakom ako my. Žilina je topfavorit ligy i pohára. Ten navyše obhajujú. My nemáme čo stratiť, ale chceme zabojovať o prvú veľkú trofej pre Humenné,“ sľubuje I. Boržík, podľa ktorého je motiváciou aj samotná prémia 15 000 eur vyčlenená pre víťaza súťaže. „Prezident klubu sľúbil, že všetky získané peniaze poputujú do kabíny. V tomto smere teda chlapcom motivácia nechýba.“

Víťaz JOJ ŠPORT Slovenského pohára získa okrem trofeje a možnosti organizovať budúcosezónne finále aj spomínanú finančnú prémiu 15-tisíc eur. Zdolaný finalista získa polovicu. K týmto sumám sa ešte prirátajú vybojované odmeny za postup v rámci jednotlivých fáz JOJ ŠPORT Slovenského pohára, a tak si celkový víťaz odnesie dokopy 20-tisíc eur.