Hudáček je ochotný nastúpiť za Rysov. Zadarmo

Na úvodný tréning nováčika Tipos extraligy zo Spišskej Novej Vsi vykorčuľoval aj dlhoročný reprezentant Slovenska – brankár Július Hudáček. Po ukončení pôsobenia v Spartaku Moskva je 32-ročný odchovanec novoveského hokeja bez zmluvy, no blížiaci sa tretí prírastok do rodiny ho necháva pokojným.

„Nikam sa neplaším. V hokejovom živote som si už toho preskákal veľa a aj keď máte plány, tak tie sa môžu meniť. Čakáme tretie dieťa a najradšej by sme išli s celou rodinou do zahraničia niekedy v októbri či novembri. Nikdy však neviete. Niekto sa môže zraniť a objaví sa nový záujem. Aj preto sa poctivo pripravujem a uvidíme,“ vyslovil sa J. Hudáček.

Na nedostatok záujmu sa sťažovať nemôže a počas letného obdobia už odmietol niekoľko ponúk.

„Posledné dve minulý týždeň,“ pousmial sa skúsený brankár. „Nedávali mi želaný zmysel. Mal som ponuku z Fínska a to by bolo po hokejovej stránke zaujímavé. Finančne a ani z pohľadu rodiny to však nebolo ono. Ja sa už naozaj neponáhľam a musí mi to dať možnosť spokojného života s celou rodinou. Cestovať s tromi deťmi už nie je také ľahké a preto ponuky zvažujem zo všetkých strán.“

Účastník siedmich majstrovstiev sveta si preto dáva načas a nevylučuje ani štart sezóny v drese materského klubu. „Taká možnosť tu určite je. Chcem byť v tempe a aj preto teraz trénujem so Spišiakmi. Vonku by som chcel ísť rozchytaný. Spišskej som vďačný za možnosť trénovať a som doma. Dcérka sa ma v minulosti pýtala, prečo nehrám na takom peknom štadióne. Uvidíme teda, možno sa jej to splní.“

Július Hudáček podporoval klubu zo Spiša v minulej sezóne aj finančne a isté teda je, že ak by si obliekol dres Rysov, nestálo by to klub ani euro.

„Samozrejme, chytal by som tu zadarmo. Jedného dňa tu plánujem pôsobiť aj na celú sezónu, no teraz ma ešte láka zahraničie. V tejto chvíli by teda išlo o obojstrannú výpomoc. Do konca augusta budem stopercentne vedieť, či si tu zachytám, alebo nie,“ vyjadril sa Hudáček.

Spišiaci majú momentálne brankársky post obsadený zásluhou dvojice Marcel Melicherčík – Filip Surák veľmi kvalitne, no tréner Miroslav Mosnár by sa výpomoci zo strany medzinárodne ostrieľaného brankára rozhodne nebránil.

„Je to Julo Hudáček a to hovorí za všetko. Nečakali sme, že sem príde, ale našli sme ho tu a uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Jeho kvalita je samozrejme veľmi vysoká,“ vyjadril sa Mosnár.