Hrdina Melancon objavil malú škárku, Kamzíci veria v zázrak (FOTO)

Popradské nádeje na historický titul ešte nezomreli, no utrpeli tvrdý úder. „Kamzíci“ plánovali zopakovať semifinálový obrat zo série proti Michalovciam, no to si po dvoch prehrách pod Pustým hradom žiadalo zabrať v treťom finálovom súboji. A hoci boli zverenci Petra Mikulu aktívni a snaha po víťazstve im nechýbala, v utorok budú odvracať prvý z troch zvolenských majstrovských mečbalov.

„Chýba nám šťastie,“ povzdychol si popradský útočník Filip Mešár po prehre 1:2 po predĺžení. „Všetky tri zápasy mohli dopadnúť inak a mohlo to byť 3:0 pre nás. Neviem, prečo nám to šťastie nepraje, ale ešte neskladáme zbrane a pokúsime sa to otočiť. Hlavne však musíme premieňať čisté šance, pretože naša efektivita je slabá.“

Streliť iba jediný gól v zápase, v ktorom ide tímu takmer o všetko, je jednoducho málo. Popradčania si pritom vypracovali tri kvalitné šance už v prvej tretine a neskôr sa chytali za hlavy ešte niekoľkokrát.

„Musíme sa sústrediť na ďalší zápas a hlavne vyriešiť záhadu, ako dostať puk do súperovej siete,“ pokrútil hlavou strelec jediného domáceho gólu James Livingston, na ktorého nadviazal obranca Marek Hudec. „Mali sme prevahu i dobré šance a mohli sme to rozhodnúť skôr. Napokon rozhodol jeden nešťastný moment. Bohužiaľ, prehrali sme a veľmi nás to mrzí. Nevzdávame sa však a nemôžeme zložiť zbrane.  Máme za sebou skvelých fanúšikov a podporu celého mesta. Dáme do toho srdce a budeme veriť v zázrak.“

Fanúšikovia popradského hokeja sa dostali na štadión vôbec prvýkrát v sezóne a hoci ich bolo iba 350, vytvoriť dokázali výbornú atmosféru.

„Diváci boli fantastickí a veľmi rád by som tu bol počas sezóny, ktorá by nebola obmedzená covidom,“ poznamenal Livingston. Práve kvôli fanúšikom bol z prehry dvojnásobne sklamaný aj 17-ročný Mešár. „Diváci boli skvelí a celý zápas nás povzbudzovali. Je mi ľúto, že sme ich nepotešili, ale verím, že nám budú stále veriť a zajtra ich potešíme. Aj Zvolen vie, že ešte nemá vyhraté. Vieme otáčať série a určite sa o to pokúsime.“

Popradské odhodlanie je nespochybniteľné, no všetky tromfy sa momentálne nachádzajú v rukách Zvolenčanov. Rytierov už delí od majstrovského titulu iba jediný triumf a ten môžu získať už v utorok.

„Je to výborný pocit, ale ešte lepší bude, ak zvládneme aj posledný zápas,“ pousmial sa útočník Václav Stupka po treťom víťazstve.

Hokejisti zo stredu Slovenska predviedli chladnokrvnosť a psychickú pripravenosť. V prvej tretine prečkali popradský nápor a v dôležitom stretnutí ani raz neprehrávali.

„Museli sme sa trochu oťukať. Hrali sme na súperovom ihrisku a sadnúť si museli aj pozmenené päťky. Potom to už však bolo v poriadku a snažili sme sa hrať svoj hokej,“ pochvaľoval si Stupka.

Dramatickú zápletku napokon rozhodol Kanaďan T. J. Melancon, ktorý prekonal v 9. minúte predĺženia Petra Hamerlíka strelou zo zdanlivo nemožného uhla.

„Nebola to čistá gólová šanca, ale videl som tam trošku otvoreného priestoru a tak som vystrelil a veril, že to tam padne. Vyšlo to, ale kľúčom k víťazstvu nebol tento gól, ale tímové úsilie. Chýba nám veľa chalanov, ale vykompenzovali sme to výborným tímovým výkonom. Podržal nás skvelý Robin, ale zabrali všetci,“ zdôraznil 24-ročný rodák z Oshawy.

„T.J. to má nastrieľané a takéto góly predviedol aj počas sezóny. Nádherné, krásny gól,“ poznamenal v súvislosti s gólom Melancona Stupka. Aj on ocenil schopnosť mužstva vyrovnať sa so stratami opôr, akými sú Radovan Puliš či Peter Zuzin. „Sú to veľké straty, ale my cítime, že sú stále s nami. Celú sezónu hovorím, že máme tím, ktorý je vyskladaný tak, aby sme dokázali zaskočiť jeden za druhého.“

Rovnaký prístup plánujú predviesť hráči HKM aj vo štvrtom zápase. Ako totiž zdôraznili, šampanské si v autobuse pod Tatry nepriviezli a dôvod na výdych ešte nenastal.

„Vždy je čo stratiť a hrá sa o veľa. Tak ako vedieme 3:0, mohlo to byť 2:1. Musíme sa opäť upokojiť a do štvrtého zápasu nastúpiť s chladnými hlavami. Chvíľu sa potešíme, ale zajtra je nový zápas a my ho musíme brať ako keby bol prvý,“ upozornil Stupka, na ktorého nadviazal Melancon. „Bude to veľmi náročné, pretože Poprad má výborný tím a určite to nevzdajú. Počas celej sezóny však ukazujeme mentálnu silu a vydáme zo seba opäť to najlepšie. Samozrejme, chceli by sme to ukončiť čo najskôr.“

Na potrebu pokory a nezmeneného prístupu upozornil aj útočník Radovan Bondra.

„Tretí triumf máme, ale ostávame pokorní a teraz sa pripravíme na štvrtý zápas. Chceme ho vyhrať rovnako, ale sme chceli vyhrať prvé tri. Musíme ostať silní v každom momente. Stále sa podporujeme a nehľadíme na priebežný stav. Vypadli nám viacerí chlapci, ale zaskočili ich mladí chalani a odviedli dobrú prácu. Takéto zápasy už nie sú o prestrelkách a prioritou teda bola pozorná hra v obrane. Popradčania na sebe určite cítili tlak, ale my sa sústredíme iba na seba a ideme si svojou cestou za svojim cieľom,“ vyslovil sa 24-ročný rodák z Trebišova.


Prehľad zápasu

1
Góly Góly
2
40 (2,50 %)
Strely na bránu Strely na bránu
32 (6,25 %)
30 (93,75 %)
Zákroky Zákroky
39 (97,50 %)
0/3 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/3 (100,00 %)
32/62 (51,61 %)
Vhadzovania Vhadzovania
30/62 (48,39 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
Predĺženie
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Najužitočnejší hráči zápasu

1.

RAHM, Lennie Arne Robin

HKM a.s. Zvolen


Zákroky 39
Úspešnosť zákrokov 97,50 %

2.

MELANCON, Thomas Joseph

HKM a.s. Zvolen


Body 1
Góly 1
Asistencie 0

3.

MCPHERSON, Allan Mathew James

HKM a.s. Zvolen


Body 1
Góly 1
Asistencie 0
Kompletné štatistiky zápasu

Fotogaléria

Súvisiace články