Hrať bez divákov nemá cenu, povzdychol si Starosta

TRENČÍN (SZĽH) - Svižný hokej s nasadením i poriadna dráma. To boli momenty, ktoré zdobili štvrtkový zápas Kaufland Cupu medzi Trenčínom a Zvolenom (3:4 pp). Jedinou škvrnou na včerajšom zápolení bol iba počet divákov. Vzhľadom na nariadenia vlády ich bolo na zápase prítomných iba 250.

Ako na hojdačke sa vyvíjal duel medzi „vojakmi“ a „rytiermi“. Hostia už hrali pod tlakom potrebného víťazstva. V predchádzajúcom stretnutí prehrali na ľade Topoľčian prekvapujúco 3:4. Na trenčianskej Sihoti potrebovali zvíťaziť za každú cenu. A to sa im po predĺžení aj podarilo.

Zvolenčania viedli dvojgólovým náskokom, no po dvoch zlepených góloch na začiatku záverečnej časti aj prehrávali. Stretnutie gradovalo v predĺžení. Rozhodnutie mal pri nájazde dvoch proti jednému Tomáš Starosta, no puk sa odrazil iba od konštrukcie bránky. Na opačnej strane klziska o chvíľu rozhodol Marek Viedenský.

„Šance boli v extra čase na oboch stranách. Cúvajúci obranca si pozične pri našom nájazde strážil druhého hráča. Puk z mojej hokejky sa na nešťastne odrazil od žŕdky. Zvolenčania následne hrali presilovku, ktorú aj využili. O tom je predĺženie...,“ zhodnotil rozhodujúci moment z pohľadu domáceho tábora skúsený Tomáš Starosta a zároveň sa pozrel aj na celý diel: „Súper začal stretnutie lepšie. My sme v druhej tretine zvýšili agresivitu a strelili kontaktný gól. Do poslednej časti sme nastúpili s cieľom vyrovnať. Dokonca sa nám podarilo dostať do vedenia, ale po vlastnej chybe sme inkasovali. Rozhodla napokon presilová hra v predĺžení.“

Defenzívna opora Dukly Tomáš Starosta pred štvrtkovým zápasom so Zvolenom. Zdroj: Facebook/HK Dukla/Vladimír Koláček

Zaujímavosťou stretnutia bolo úvodných tridsať sekúnd, počas ktorých hokejisti na ľade i na striedačke búchali hokejkami. Mal to byť odkaz vládnym činiteľom, aby si pred hokejistami nezakrývali oči.

„Je to ťažké. Štát nám nepomáha. Bez jeho podpory budú kluby prežívať veľmi ťažko. Potrebujeme divákov. Hokej sa hrá pre nich. Ak tu nebudú, ani sa neoplatí hrať. Verím, že sa celá situácia vyrieši. Neviem si predstaviť, že to takto pôjde ďalej až do konca sezóny,“ povzdychol si 39-ročný bek.

Zvolenčania nastupovali na trenčiansky ľad s jednoznačným cieľom zvíťaziť. Iba po trojbodovom zápise by mali situáciu vo vlastných rukách. To sa im nepodarilo.

„Teší ma, že sme sa za stavu 2:3 nepoddali a nakoniec zvíťazili v predĺžení. Snáď nás tento moment naštartuje a nenecháme si už dvojgólové vedenie ujsť,“ poznamenal strelec víťazného gólu Zvolena Marek Viedenský. Reagoval na to, že hokejisti spod Pustého hradu viedli pred pár dňami aj na ľade Topoľčian 2:0, no prehrali 3:4. Dva nula viedli aj v Trenčíne, no tentoraz sa i šťastie priklonilo na ich stranu.

Na mužstvo trénera Petra Oremusa čaká v základnej skupine už iba jeden zápas. V utorok 15. septembra sa predstaví na ľade Dubnice nad Váhom. „Nemáme už situáciu vo vlastných rukách. Verím, že v Dubnici zvíťazíme a zvyšné zápasy sa vyvinú v náš prospech. Máme chuť postúpiť ďalej. Kaufland Cup vnímame ako náhradu za ligu. Je to zaujímavé spestrenie sezóny,“ dodal hokejista so skúsenosťami z KHL.