Hraško avizuje rozumnejšiu druhú oslavu, chce si ju pamätať

ZVOLEN (SZĽH) - Obrovská radosť vypukla vo štvrtok večer vo Zvolene. Hokejisti HKM mali na to patričný dôvod. Mimoriadne úspešnú sezónu zavŕšili najkrajším možným spôsobom. Majstrovský titul po ôsmich rokoch, celkovo tretí v klubovej histórii, pred zrakmi vlastných fanúšikov.

Emócie po zdvihnutí Pohára Vladimíra Dzurillu boli veľké. Víťaz základnej časti potvrdil v play off pozíciu nasadenej jednotky. Na dvanásť víťazstiev na ceste za trofejou potrebovali „bryndziari“ spolu len štrnásť zápasov. V celom ročníku neprehrali viac ako dva po sebe idúce duely. „Sami to vidíte, tie emócie hovoria za všetko. Som veľmi rád, že sme to zvládli. Celý rok sme ukazovali charakter. Náš titul je plne zaslúžený, stále sme boli jedno z najlepších mužstiev. Preto sme vyhrali základnú časť a máme titul,“ tešil sa Radovan Puliš.

Kapitán hnal vo štvrtok svojich spoluhráčov z lavičky. Zranenie z druhého finálového stretnutia mu nedovolilo pomôcť mužstvu na ľade. „Je to celkom dobré, vidím všetko a som rád, že si to môžem užívať. Viacerí sme nehrali, no mladší a menej skúsení nás zastúpili na sto percent. Mali sme v tíme veľkú silu.“ Vo veku 34 rokov sa zo svojho prvého titulu teší Juraj Mikúš. „Na jednej strane to je fantázia, na druhej strane sa už prejavuje únava. Bola to strašne dlhá sezóna. Našťastie sme to doma urvali a už nemusíme ísť do Popradu,“ žiaril spokojnosťou vicemajster sveta z roku 2012.

Hoci výsledok finálovej série naznačuje pomerne jasnú záležitosť, realita je úplne iná. „Všetky zápasy okrem predposledného, v ktorom nám dali sedem gólov, boli totálne vyrovnané. Tak, ako to skončilo 4:1, tak to mohlo byť aj úplne inak. Dvakrát sme rozhodli v predĺžení. Aj pred sériou som povedal, že nemusíme byť lepší, ale hlavné je, aby sme vyhrali,“ priznáva Mikúš a obranca Peter Hraško ho dopĺňa: „Žiadna séria nebola jednoduchá. Neriešili sme série, išli sme od zápasu k zápasu, od tretiny k tretine. Stretla sa tu výborná partia. Od upratovačky až po posledného hráča sme si od prvého dňa sadli. V novembri a decembri, keď sme mali veľa zranených, nám nikto neveril. Musím vyzdvihnúť mladých chalanov, ktorí nás neskutočne potiahli. Prvýkrát v kariére som zažil, že sme neprehrali viac ako dva razy po sebe. To bol kľúč k úspechu.“

Druhú trofej v pozícii asistenta trénera získal Andrej Kmeč. Funkcionári Zvolena pred sezónou okrem vyváženého kádra vsadili aj na osobnosti na lavičke. A odmena sa dostavila. „Bola to krásna sezóna. Jediné, čo chýbalo k dokonalosti, boli diváci na tribúnach. Výsledkom je majstrovský titul. Bola tu úžasná partia ľudí, ktorá si nesmierne sadla. Všetko vyšlo tak, ako sme si predstavovali. Dnes sme to v závere doklepli, ustáli a sme veľmi radi, že to takto vyšlo,“ hodnotil Kmeč, ktorý si pamätá aj finálové prehry. Vedel sa tak vcítiť do kože Popradčanov. „Zažil som finálové prehry aj výhry. Samozrejme, víťazstvo je skvelé, ale s odstupom času oceníte aj druhé miesto.“

Aj keď situácia s pandémiou je stále zložitá, veľký úspech si žiada aj aké-také oslavy. „Rytierov“ čakali pred štadiónom fanúšikovia, pripravený bol aj ohňostroj. Úspech sa chystali hokejisti v rámci kolektívu patrične osláviť. „Je to môj druhý titul, takže teraz si to budem užívať trošku rozumnejšie. Z prvého si totiž nepamätám nič,“ znel plán Petra Hraška na štvrtkovú noc.