Hráčmi týždňa v KHL Kovář, Rukavišnikov a Sošnikov

MOSKVA - Hráčmi týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stali brankár Jakub Kovář z Avtomobilistu Jekaterinburg, obranca Roman Rukavišnikov z Ak Bars Kazaň a útočník Nikita Sošnikov zo Salavatu Julajev Ufa. Mená ocenených zverejnil v pondelok oficiálny web nadnárodnej súťaže.

Za najlepšieho brankára uplynulého týždňa určila špeciálna komisia Čecha Kovářa, ktorý priviedol Jekaterinburg k dvom víťazstvám v troch stretnutiach. Dosiahol v nich úspešnosť zásahov 95,58 percenta a priemer 1,63 inkasovaného gólu na zápas. Ťahal pritom šnúru 63 minút a 44 sekúnd bez inkasovaného gólu.

Najlepším obrancom 11. týždňa základnej časti sa stal Rukavišnikov z Kazane, ktorý v troch vystúpeniach nazbieral tri kanadské (1+2) a aj tri plusové body. Ocenenie pre najlepšieho útočníka patrí Sošnikovovi, krídelník Ufy strelil v štyroch dueloch tri góly a pridal k nim dve asistencie. Na konte mal aj tri plusky. V zápase proti Červenej hviezde Kchun-lun strelil víťazný gól svojho mužstva.

Najlepším nováčikom uplynulého týždňa sa stal Arťom Galimov, 20-ročný útočník Kazane si v troch súbojoch pripísal štyri kanadské body (2+2).