Hráčky HC ŠKP Bratislava získali bronzové medaily v EWHL

BRATISLAVA (SZĽH) – Počas uplynulého víkendu vyvrcholila sezóna v nadnárodnej Európskej ženskej hokejovej lige (EWHL), kde pôsobí aj slovenský tím HC ŠKP Bratislava. Hokejistky z hlavného mesta sa predstavili na Final Four súťaže v Budapešti a získali bronzové medaily. 

Zverenky hlavnej trénerky Ľubomíry Kožanovej siahali v Maďarsku aj na finálovú účasť. V sobotňajšom semifinále však podľahli domácemu MAC Budapešť najtesnejším rozdielom 1:2, keď inkasovali rozhodujúci gól z hokejky Bieke Van Nesovej šestnásť sekúnd pred treťou sirénou. Jediný presný zásah Bratislavčaniek v tomto dueli dosiahla Ema Tóthová.

Slovenský tím bol úspešnejší v nedeľňajšom zápase o tretie miesto. Proti kazašskému Aisulu Almaty prehrával po dvoch tretinách 1:3, ale napokon sa tešil z triumfu 4:3. V záverečnej dvadsaťminútovke postupne skórovali Ema Tóthová, Tatiana Korenková a Lívia Kúbeková, ktoré zabezpečili ŠKP konečné tretie miesto.

HC ŠKP Bratislava zopakoval bronzový úspech zo sezón 2020/21 a 2016/17. V minulosti ešte pod hlavičkou bratislavského Slovana získali slovenské hráčky dvakrát striebro a dvakrát zlato v EWHL.