Hráči SR18 idú na turnaj do Švajčiarska zabojovať o miestenku na majstrovstvá sveta

ZUCHWIL – Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov mala v priebehu minulého týždňa odohrať Turnaj 4 krajín v Nórsku. Tamojšie covidové opatrenia však vystavili medzinárodným zápasom stopku a tak si náš tím v náhradnom programe trikrát zmeral sily s Maďarskom. Tesne po štedrom dni však zverencov trénera Romana Sýkoru čaká náročnejšia skúška – Turnaj 5 krajín vo Švajčiarsku proti silným súperom z Nemecka, Česka, Fínska a tiež proti domácemu výberu. 

Slováci by na turnaji chceli pokračovať v dobrých výkonoch a výsledkoch, ktorými sa prezentovali v Maďarsku. Rovesníkov od nášho južného suseda zdolali 4:2, 2:1 a 3:0. „Zrušený turnaj v Nórsko bol pre nás zlou správou, pretože každá medzinárodná konfrontácia by chlapcom dala veľa skúseností. Ale som rád, že sa nám podarilo promptne vybaviť tri zápasy v Maďarsku. Vo všetkých sme navyše boli úspešní. Niekto by mohol namietať, či súper bol adekvátny. Ale ja si myslím, že aj také zápasy sú dobré. Odohrali sme ich kvalitne a dali sme priestor novým hráčom, ktorých sme mali pred majstrovstvami sveta možnosť vidieť v rôznych zápasových situáciách,“ hodnotí spätne dočasný tréner „osemnástky“ Roman Sýkora.

Turnaj vo Švajčiarsku bude kvalitatívne na vyššej úrovni. Naša reprezentácia odohrá štyri zápasy v priebehu piatich dní. „Som za túto príležitosť rád. Zostavu sme obmenili. Hráči do sedemnásť rokov absolvovali kvalitný turnaj v Piešťanoch. Teraz sme viacerých z nich nominovali do osemnástky. Verím, že sa pobijú o miesto. Je to totiž predposledná akcia pred majstrovstvami sveta,“ hovorí tréner Sýkora, ktorý pri „osemnástke“ zaskakuje za Ivana Feneša. Ten je aktuálne s juniorským tímom na svetovom šampionáte v Kanade. „Nominácia bola tvorená za účasti kmeňových trénerov reprezentačnej osemnástky – Ivana Feneša, Borisa Žabku a Tibora Tartaľa. Na turnaj ideme skromne, s malou dušičkou. Budú to náročné zápasy,“ uzatvára Roman Sýkora.

Jeho zverencov čaká náročný program. Zídu sa v sobotu 25. decembra, celý deň sa budú presúvať do dejiska turnaja. 26. decembra je na programe dopoludňajší tréning a večer prvý zápas proti domácemu tímu. Deň na to je tréningový deň a následne tri zápasy v priebehu troch dní.  

 

Nominácia SR 18 na VT v Bratislave a Turnaj štyroch krajín v Nórsku (13.12. - 20.12.2021) 

Hráči podľa klubov
Roman KUKUMBERG HC SLOVAN Bratislava
Tomáš POBEŽAL MŠK Púchov
Leo EPERJEŠI HC Košice
Patrik JURČÁK HC Košice
Ondrej MOLNÁR HK Nitra
Juraj PEKARČÍK MMHK Nitra
Martin MIŠIAK HC Nové Zámky
Matej TOMAS HK ŠKP Poprad
Sebastián NAHALKA HK ŠKP Poprad/HK Levice
Adam GAJAN MHKM Skalica
Samuel HONZEK HK DUKLA Trenčín
Jakub CHROMIAK HK DUKLA Trenčín
Jakub KOPECKÝ HK DUKLA Trenčín
Jakub KRIŽAN HK DUKLA Trenčín
Tadeáš Milan JOBEK HK Trnava
Filip ČULÍK HKM Zvolen
Adam CEDZO HC Oceláři Třinec (ČR)
Boris ŽABKA HC Oceláři Třinec (ČR)
Patrik GABRIEL SaiPa (FIN)
Samuel SISÍK SaiPa/Ketterä (FIN)
Alex ČAJKOVIČ Malmö Redhawks (SWE)
Daniel Alexander JENČKO Malmö Redhawks (SWE)
Ján KOREC Northwood School (USA)
Marián MOŠKO Selects Academy 18U (USA)
REALIZAČNÝ TÍM
Manažér Branislav Varga
Tréner Roman Sýkora
Asistent trénera Rastislav Paľov
Tréner brankárov Peter Kosa
Lekár MUDr. Michal Hošala
Masér Dušan Čulka
Masér Štefan Sýkora

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Barani – HŠMH Banská Bystrica – Matej Štefan LÖRINCZ, Patrik MELICHER, HC SLOVAN Bratislava – Filip FEDÁK, Martin LACHKOVIČ, Richard MARKO, HC 19 Humenné/HK Mládež Michalovce – Roman NOVÁK, MHA Martin – Maximilián LEDNICKÝ, Ivan THOMKA, HK Mládež Michalovce – Viliam KURILA, Kamil ROHAĽ, MMHK Nitra – František RIDZOŇ, Lukáš PÁNIK, MMHK Nitra/HK Levice – Žigmund ZÖLD, MŠK Púchov – Samuel URBAN, HK Spartak Dubnica/HK DUKLA Trenčín – Tomáš DUDÁŠ, HK Trnava – Jakub RUŽEK, HK DUKLA Trenčín – Samuel KUPEC, Matej VEREŠ, HA Zdena Cígera 21 – Adam KURTY, HKM Zvolen – Samuel BARCÍK, Marek MOLNÁR, HC AZ Havířov (CZE) – Adam REMNICKÝ, Kookoo (FIN) – Adam ONDRIŠ

PROGRAM TURNAJA PIATICH KRAJÍN HRÁČOV DO 18 ROKOV VO ŠVAJČIARSKU

NEDEĽA 26. DECEMBRA

19.30 Slovensko – Švajčiarsko

UTOROK 28. DECEMBRA

15.00 Česko – Slovensko

STREDA 29. DECEMBRA

18.30 Slovensko – Fínsko

ŠTVRTOK 30. DECEMBRA

15.00 Nemecko – Slovensko