Hráči SR 20 nezvládli prvý zápas na turnaji v Porube

OSTRAVA (SZĽH) - Hokejisti SR 20 prehrali v prvom zápase na turnaji O pohár RT Torax v ostravskej Porube, keď prehrali s výberom HC Frýdek-Místek 1:8. Jediný gól slovenského tímu strelil Svitana.

"Pre niektorých hráčov v našom výbere to bol vôbec prvý seniorský zápas, a tento sme odohrali veľmi zle pretože sme robili veľa chýb, stratili sme veľa pukov, a súperovi sme toho naozaj veľa dovolili. Niektorí chlapci majú ešte návyky z juniorského hokeja a potrebujeme ich adaptovať na seniorský štýl hry. To, čo v juniorskom hokeji funguje, niekedy v tom dospelom nestačí. Dnes však ani jedna zo zložiek nefungovala podľa prestáv takže nie sme spokojní ani s hrou, ani s výsledkom, ale verím, že v ďalších zápasoch už budeme hrať lepšie," povedal po zápase tréner výberu SR 20 Ernest Bokroš.

Turnaj O pohár RT Torax:
HC Frýdek-Místek - Slovensko "20" 8:1 (3:0, 3:0, 2:1)
Góly a asistencie:
1. Mikulík (Žovinec), 12. Krisl (Žovinec, Kuťák), 18. Christov (Husák), 23. Kuťák (Kaukič, Przybyla), 30. Mikulík (Martynek), 40. Krisl (Irgl, Kuťák), 50. Martynek (Rudovský, Motloch), 59. Kofroň (Christov, Hrachovský) – 49. Svitana (Kollár, Havrla)

Zostava SR "20":
Kostelecký (Pavličko) – Štefanka, Nahalka, Brincko, Maňák, Švec, Romaňák, Boldižár, Kupec – Záhradník, Svitana, Džugan, Fafrák, Juščák, Havrla, Kollár, Giertl, Matoušek, Lunter, Köver, Urbánek, Mriglot