Hráči SR 18 v Zuchwile nezvládli zápas s Fínskom

ZUCHWIL 28. decembra (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 18 rokov sú na Turnaji piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile aj po troch zápasoch bez bodu. Naši hráči síce odohrali podľa slov trénera Viliama Čacha dobrý zápas proti Fínsku, v záverečných 10 minútach však došlo k zlomu a konečný výsledok vyznieva pre slovenský výber veľmi nepríjemne.

V 16. minúte sa zranil brankár Bátory, ktorého vystriedal Vojvoda. Mladí Slováci hrali až do 50. minúty vyrivnanú partiu s favorizovanými Fínmi. V polovici tretej tretiny mohli z čistej šance vyrovnať, lenže z následného protiútoku inkasovali a záver zápasu herne nezvládli. V posledných desiatich minútach inkasovali až 6 gólov a prehrali v pomere 4:11.

Viliam Čacho, tréner SR 18: "Odohrali sme veľmi ťažký zápas, po ktorom je výsledok pre nás až veľmi krutý. Do 50. minúty sme totiž hrali veľmi dobre v útoku, za stavu 4:5 sme dokonca siahali po vyrovnaní. Fíni však odohrali veľmi dobré presilovky, čím nám v zápase "utekali". Zápas sa zlomil v spomínanej 50. minúte, kedy sme v čistej šanci mohli vyrovnať na 5:5, lenže namiesto toho sme z protiútoku inkasovali na 6:4. Potom sme síce ešte dosiahli kontaktný gól, ten nám však rozhodca neuznal a v ďalšom oslabení sme inkasovali. Tým sa definitívne zlomil zápas a v závere sme inkasovali ďalšie góly. Výsledok nás veľmi mrzí, keďže väčšinu zápasu sme hrali dobre."

Slovenskí hráči uzavrú svoje pôsobenie na turnaji v piatok 29. decembra o 15:30 proti Nemecku.

Turnaj piatich krajín hráčov do 18 rokov - Zuchwil, Švajčiarsko

Fínsko "18" – Slovensko „18“ 11:4 (4:3, 1:1, 6:0)
Góly SR:
10. Okuliar, 11. Minko, 17. Česánek, 39. Čajkovič

Zostava SR "18": Bátory (Vojvoda od 16. min) - Dlugoš, Česánek, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Ligas, Chatrnúch, Patlevič - Paulíny, Čederle, Paulíny - Okuliar, Čajkovič, Nespala - Ferényi, Šeliga, Mrázik - Sarvaš, Čenka, Minko

Zostávajúci zápas SR 18 na Turnaji piatich krajín v Zuchwile

29. 12. 2017 Sportzentrum Zuchwil 15.30 hod. Slovensko Nemecko