Hráči SR 17 vrátili prehru Američanom, v sobotu vyhrali 5:4

PÚCHOV (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 17 rokov dosiahli na Turnaji štyroch krajín v Púchove veľmi cenné víťazstvo nad americkými rovesníkmi. Po vynikajúcom výkone zvíťazili 5:4 a v priebežnej tabuľke im patrí prvé miesto. Víťazný gól strelil na začiatku tretej tretiny Jakub Urbánek. Zverenci trénera Tomáša Kochana položili základ svojho úspechu v prvej tretine, keď tromi gólmi zaskočili súpera a našli odpoveď aj na jeho ďalšie presné zásahy.


Zo zápasu SR 17 - USA 17 v Púchove, foto rs

SLOVENSKO "17" - USA "17" 5:4

Slovenskí hokejisti nastúpili na tento duel s cieľom odčiniť stredajšiu prehru 3:8 v príprave s týmto súperom. Hoci aj v stredu odohrali veľmi dobrý zápas, výsledok tomu nezodpovedal. V tomto stretnutí sa mladí Američania dostali do vedenia už po necelej minúte, keď skóroval Sean Dhooghe. Slovenská gólová odpoveď prišla z hokejky Adama Ružičku v 7. minúte. O päť minút neskôr premenil trestné strieľanie Patrik Hrehorčák a dostal našich hráčov do vedenia. Do konca prvej tretiny pridali mladí Slováci ešte tretí gól, čím sa do štatistík zapísal Matúš Havrila. Tesne pred prvou prestávkou však Američania znížili kontaktným gólom Evana Barrata.

Kľúčový moment prišiel v polovici zápasu, keď sa vo vlastnom oslabení presadil Adam Ružička a poslal Slovákov opäť do dvojgólového vedenia. Na začiatku tretej tretiny zvýšil v presilovke Jakub Urbánek už na 5:2 a zdalo sa, že naši hráči sú na najlepšej ceste k víťazstvu. Lenže Američania ešte zdramatizovali duel ich druhým gólom v 48. minúte a do poslednej chvíle sa snažili gólovo priblížiť. Zápas sa napokon skončil výsledkom 5:4 pre slovenských hokejistov. Potešiteľné je, že náš tím sa svojmu súperovi vyrovnal v štatistikách a predčil ho v góloch.

Tomáš Kochan, tréner SR 17:Som veľmi rád, že si chalani vzali ponaučenie z prvého vzájomného zápasu v stredu, ktorý Američania jednoznačne vyhrali. Tentoraz sme videli veľmi obetavú hru slovenského tímu, naši hráči hrali nebojácne, šli tvrdo do osobných súbojov, blokovali strely pred brankárom Sklenárom a výbornou tímovou hrou ukázali, že v tejto generácii máme veľký potenciál. Ani po rýchlom inkasovanom góle sme sa nezložili a dokázali sme odpovedať. Dvakrát sme dokonca skórovali vo vlastnom oslabení, síce z toho jeden gól bol z trestného strieľania, ale aj to naznačuje, že dnes sme mali v zápase navrch. Som rád, že sa naša obetavá hra pretavila aj do úspešného výsledku. Podobne sa budeme snažiť pripraviť chalanov aj na zajtrajší duel proti Rusku. Zápasy s takýmito kvalitnými súpermi nás posúvajú vpred a ak hráči predvedú dobrý výkon aj zajtra, majú reálnu šancu dosiahnuť úspešný výsledok.

Turnaj štyroch krajín v Púchove:
SR "17" - USA "17" 5:4 (3:2, 1:0, 1:2)
Góly SR:
7. a 31. Ružička, 12. Hrehorčák, 17. Havrila, 42. Urbánek
Vylúčenia: 7:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0
Rozhodcovia: M. Novák, D. Konc - Korba, Rovenský

Zostava SR 17: Sklenár - Maňák, Fehérváry, Kupec, M. Ivan, Dúžek, Turian, D. Demo, Jakab - Hrehorčák, M. Roman, A. Ružička - Liška, Havrila, Krivošík - Köver, Urbánek, Regenda - Stacho, Kukľa, M. Kelemen

Záverečný program Turnaja štyroch krajín tímov do 17 rokov v Púchove:

Nedeľa 20. decembra:

11.00 USA – Švajčiarsko, 14.30 Slovensko - Rusko