Hráči SR 16 zasypali Nemcov strelami, vsietili 7 gólov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES (SZĽH) - Slovenská reprezentácia do 16 rokov odohrala svoj prvý zápas na Turnaji 4 krajín hráčov tejto vekovej kategórie, ktorého dejiskom je Spišská Nová Ves. Naši hráči nastrieľali svojmu prvému súperovi Nemecku celkovo 7 gólov. Dôležité však bolo, že do štatistík si zapísali až 63 streleckých pokusov. Prevahu mali aj pri vhadzovaniach a využili jednu z troch presiloviek. Hetrikom sa zaskvel Petrovský.

Úvodná tretina pritom nenaznačovala, že by sa mal zrodiť takýto jednoznačný výsledok. Slováci sa dostali do vedenia v 8. minúte po góle Adama Žlnku, v 14. minúte však súper vyrovnal gólom Kreninga. Druhý slovenský gól prišiel z hokejky Markusa Suchého, no na začiatku druhej tretiny bolo opäť vyrovnané, keď skóroval Roman Kechter. Zlom prišiel v rozmedzí 25 sekúnd, počas ktorých dokázali Slováci skórovať dvakrát. Najskôr Adam Sýkora poslal našich do vedenia 3:2 v čase 26:50. v čase 27:15 prišiel gól Adama Žlnku, vďaka ktorému Slováci odskočili na rozdiel dvoch gólov, a v tomto momente sa zlomil zápas v náš prospech. V tretej tretine prišli veľké chvíle Petrovského, ktorý strelil ďalšie tri góly Slovákov. Za Nemcov korigoval výsledok svojím druhým gólom Kechter.

Turnaj 4 krajín hráčov do 16 rokov - Spišská Nová Ves

SR "16" - Nemecko "16" 7:3 (2:1, 2:1, 3:1)
Góly SR:
8. Žlnka, 18. Suchý (Moško, Bartakovics), 27. Sýkora (Bartakovics), 28. Žlnka (Mišiak), 43. Petrovský (Šotek, Mešár), 47. Petrovský (Mešár), 58. Petrovský (Mešár)
Vylúčenia: 3:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0