Hokejové živly prichádzajú do Michaloviec, prihláste deti na turnaj Orange hokejové talenty

BRATISLAVA (SZĽH) – Tohtoročná séria podujatí Orange hokejové talenty – Hokejové živly vyvrcholí v sobotu 27. augusta v metropole Zemplína. Turnaj, ktorý sa uskutoční na zimnom štadióne v Michalovciach, bude určený pre chlapcov a dievčatá s dátumom narodenia od 1. septembra 2011 do 31. augusta 2012. 

Na podujatí sa môžu predstaviť iba deti registrované v kluboch a IS SZĽH (s registračným preukauzom). V šiestich tímoch pomenovaných po prírodných živloch (Hromy, Blesky, Búrky, Tornáda, Hurikány a Lavíny) bude pripravených dovedna 72 voľných miest, z toho 60 pre hráčov/hráčky v poli a 12 pre brankárov/brankárky. 

Proces registrácie na turnaj v Michalovciach sme už spustili. Hráčov/hráčky môžete prihlasovať TU, brankárov/brankárky TU. Ak sa kapacita podujatia naplní, registrácia bude naďalej možná, ale rodičia dostanú informáciu, že ich dieťa bolo zaradené na čakací list a na zoznam účastníkov sa môže dostať iba v prípade neúčasti iného dieťaťa, ktoré sa zaregistrovalo skôr. 

„Program podujatia vychádza z uspokojovania potrieb hrať sa, hýbať sa a súťažiť v prostredí, ktoré v plnej miere rešpektuje emócie a túžby 9- až 10-ročných detí, ktoré už nejaký čas pôsobia v hokejovej predpríprave,“ vysvetlil mentor metodického oddelenia SZĽH Ján Filc. 

Predchádzajúce dva májové turnaje vo Zvolene a Nitre mali u detí úspech. Na obe podujatia Orange hokejové talenty dorazilo sedem desiatok malých hokejistov z celého Slovenska – od Bratislavy až po Hummenné. Veríme, že inak to nebude ani v Michalovciach. Program zostáva rovnaký. Deň odštartuje rannou registráciou účastníkov, nasledovať budú cvičenia zamerané na hokejové zručnosti pod vedením regionálnych inštruktorov a po nich prídu na rad zápasy.

„Vďaka týmto podujatiam sa dávajú dokopy nové kamarátstva a deti naberajú nové zážitky. Bavia sa hráči aj ich rodičia. Tak by to malo byť. Páčilo sa mi, že deti na ľade spolupracujú napriek tomu, že sa predtým nikdy nevideli. Komunikujú medzi sebou a pomáhajú si,“ povedal počas turnaja v Nitre bývalý reprezentant a majster sveta z Göteborgu Dušan Milo. 

Motiváciou pre deti bude možnosť získať zaujímavú cenu od spoločnosti Orange Slovensko. Šesť vyžrebovaných účastníkov dostane dve vstupenky na podujatie Legendy sú späť (4. septembra v Bratislave), v ktorom proti sebe nastúpia osobnosti slovenského a českého hokeja v tímoch Ľubomíra Višňovského a Jaromíra Jágra. Okrem toho deti čaká osobné stretnutie s niekdajším reprezentačným obrancom a malé občerstvenie pred samotným zápasom.