Hokejové kluby v bratislavskom kraji s novými brankárskymi výstrojmi

BRATISLAVA (SZĽH) – Dohromady tucet brankárskych výstrojov pre brankárov do veku dvanásť rokov zamierilo v priebehu tohto týždňa do siedmich klubov sídliacich na území Bratislavského samosprávneho kraja. Spolupráca Slovenského zväzu ľadového hokeja s miestnymi a regionálnymi samosprávami však týmto nekončí, ambíciou je v týchto akciách pokračovať aj na území ďalších vyšších územných celkov.

Slávnostné odovzdanie hokejových výstrojí prebehlo v utorok na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Bratislave, kde sídli klub HK Ružinov 99 Bratislava. „Za podpory Bratislavského samosprávneho kraja a spoločnosti Bauer sa nám podarilo odovzdať pre sedem klubov dvanásť brankárskych setov v hodnote deväť tisíc eur za zvýhodnených podmienok,“ hovorí Ján Lašák, 84-násobný reprezentant a držiteľ kompletnej medailovej zbierky z majstrovstiev sveta, ktorý je iniciátorom projektu podpory mladých slovenských brankárov. 

„Spätná väzba od klubov je výborná, za výstroje sú veľmi vďační, čo ma nesmierne teší. Dá sa povedať, že týchto sedem klubov z bratislavského kraja má predčasného Ježiška,“ pokračoval.

Veľkú vďaku majster sveta z Göteborgu smeroval aj do radov Bratislavského samosprávneho kraja, za ktorého podpory sa výstroje nakúpili. „Ak si môžeme dovoliť minúť pár eur na pomoc mladým športovcom, tak to vždy rád spravím. Som rád, že Ján Lašák z pozície zväzu sa pozrel na to, kde nás tlačí topánka a zakúpili sme sety pre mladých brankárov, ktorí by si to za normálnych okolností nemohli dovoliť kúpiť,“ dodal predseda BSK Juraj Droba.