Hokejová rodina sa lúči s dvoma veteránmi

KOŠICE (SZĽH) – Hokejovú rodinu na Slovensku  zasiahli veľmi smutné správy. Ešte pred prvým vystúpením našich reprezentantov na ZOH v kórejskom Pjongčangu navždy opustili naše rady dvaja bývalí rozhodcovia a neskôr obetaví funkcionári. Ešte nestačila stiecť po tvári slza za košickým doyenom Rudolfom Lauffom a už prišla ďalšia jóbovka z Trenčína o skone Miroslava Grögera. Straty sú o to bolestnejšie, že obaja aj po skončení aktívnej kariéry s píšťalkou  zasvätili život svojmu obľúbenému športu. 

Rodák z Humenného Rudolf Lauff st. (* 8. 12. 1942), ktorého syn už roky vedie zápasy s odznakom IIHF, začal s hokejom ešte za čias košickej  Dukly ako vedúci prípraviek. Niekoľko desaťročí pôsobil v štruktúrach košického klubu, ale aj Slovenského zväzu ľadového hokeja. To už s rozhodcovskou i trénerskou kvalifikáciou. Medzi mantinelmi to bolo na úrovni SNHL, no ako videorozhodca už vo federálnej najvyššej súťaži. Dve desaťročia bol prezidentom Východoslovenského zväzu ľadového hokeja.  Pri oslavách jubilejnej 80-ky sa stal držiteľom Zlatého odznaku SZĽH. Posledná rozlúčka s Rudolfom Lauffom bude v piatok 16. februára 2018 o 10.00 hod. na verejnom cintoríne.

Starší z tejto dvojice – Miroslav Gröger (* 19. 2. 1939) – funkcionárčil dlhé roky aj v hádzanej, ale výraznejšia bola jeho vizitka z ľadového hokeja, v ktorom to dotiahol až na hlavného rozhodcu vo federálnej extralige. Patril medzi prvých slovenských videorozhodcov. V rámci Komisie rozhodcov SZĽH bol rešpektovaným inštruktorom, a vo vzťahu k trenčianskému hokeju ozajstným srdciarom. Dochvíľny a precízny v boxe pomocných činností, bez rozdielu či išlo stretnutie mužov alebo drobizg z prípraviek. Vždy bol po ruke. Posledná rozlúčka s martinským rodákom Miroslavom Grögerom bude v piatok 16. februára 2018 o 12.00 v Dome smútku v Trenčíne – Juh.