Hokejová osemnástka zdolala aj Nemecko a vyhrala Turnaj 4 krajín

KODAŇ (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov sa stala celkovým víťazom Turnaja 4 krajín v Kodani. Rozhodol o tom záverečný duel podujatia, v ktorom si zverenci trénera Ivana Feneša poradili s rovesníkmi z Nemecka 4:2. Slovenskí mladíci ovládli podujatia bez straty bodu s vysoko pozitívnym skóre 12:4. Po výborných výkonoch na augustovom Hlinka Gretzky Cupe 2019 a triumfe na Turnaji olympijských nádejí si osemnástka pripisuje ďalší turnajový titul.

V záverečnom „finále“ proti Nemecko, ktorý bol duelom dvoch dovtedy na turnaji nezdolaných tímov, išli do vedenia súperi zásluhou gólu Juliusa Ramosera, Necelých osem minút po inkasovanom góle vyrovnal ešte v druhej tretine Matej Kašlík. Nemci sa dostali do vedenie aj na začiatku záverečnej časti hry, no záverečná desaťminútovka patrila Slovákom. Presné zásahy Rayena Petrovického, Jakuba Ragana a Oleksiiho Myklukhu definitívne určili víťaza podujatia v Kodani.

 

Ivan Feneš, tréner reprezentácie do 18 rokov:

"Odohrali sme náš najkvalitnejší zápas na turnaji – bol to tretí duel, vedeli sme, že aj súper toho bude mať dosť. Súper potvrdil svoju kvalitu, ale my sme podali oveľa koncentrovanejší a kvalitnejší výkon ako súper. Aj napriek tomu, že sa nám ho podarilo zlomiť až v poslednej tretine, videli sme skvelý hokej. Bol to zápas kvality A-kategórie – vo vysokom tempe, veľa osobných súbojov. Turnaj v Kodani nám ukázal, že sa dvíhame každým jedným medzinárodným zápasom. Chalani ukázali skvelé výkony. Pracujeme s omnoho širšou skupinou hráčov ako po minulé roky, čo je pre nás pozitívne. Po veľmi dobrých výkonoch na Hlinka – Gretzky Cupe, a víťazstve na turnaji v Budapešti triumfovali aj v Kodani. Vidíme, že máme víťazný tím. Aj tí chlapci, čo nás dopĺňajú, veľmi rýchlo zapadnú do kolektívu. Najbližšie nás čaká na medzinárodnom ľade v decembri turnaj v Budapešti a medzi Vianocami a Novým rokom kvalitne obsadené podujatia v švajčiarskom Zuchvile."

Turnaj štyroch krajín, Kodaň (Dánsko)

SLOVENSKO 18 – Nemecko 18 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)

Góly SR: 36. Kašlík (Petrovický), 53. Petrovický (Kolenič, Kašlík), 55. Ragan (Fatul, Vaňo), 58. Myklukha (Kašlík).

Vylúčení: 5:7, presilovky 2:0, oslabenia: 1:0, strely 35:25

 

Zostava SR 18: Opatovský – Fatul, Zubák, Stacha, Putala, Petrovický, Nemec, Jacko, Ketner – Kolenič, Myklukha, Kašlík, Krajč, Faith, Rehák, Ragan, Šimko, Mastič, Olejník, Petráš, Vaňo.

 

KONEČNÁ TABUĽKA TURNAJA

1. SLOVENSKO 3 3 0 0 0 12:4 9

2. Nemecko 3 2 0 0 1 8:5 6

3. Bielorusko 3 1 0 0 2 3:4 3

4. Dánsko 3 0 0 0 3 1:11 0