Hokejistky vstúpili do sezóny úspešne, Poľky zdolali 2:1

KATOVICE (SZĽH) – Nová trénerka ženskej reprezentácie Jenny Potterová má za sebou úspešnú premiéru v súťažnom zápase. Slovenské reprezentantky v prvom stretnutí v sezóne 2017/2018 dokázali uspieť v poľských Katoviciach proti domácim reprezentantkám, ktoré gólmi Maskaľovej a Klimašovej zdolali 2:1.

Slovenky si s Poľkami, ktoré vedie slovenský tréner Ivan Bednár, zmerajú sily v Katoviciach ešte raz. Odveta je na programe v nedeľu od 11.00 hod.

Hlas po zápase

Jenny Potterová (hlavná trénerka SR ženy): „Je to pre nás skvelé víťazstvo. Samozrejme, stále bolo v zápase viacero vecí, na ktorých musíme ešte do budúcnosti zapracovať, čo sme už hráčkam po zápase pripomínali. Tieto drobnosti totiž budú rozhodovať na našom vrchole sezóny, na majstrovstvách sveta v apríli. Napríklad nám dnes rozhodne nepomohlo množstvo vylúčení, ktoré sme mali. Viackrát sme tiež mali vychýlenú streleckú muška. Ak sa do budúcnosti sústredíme viac na zakončenie a disciplínu, tak by mali víťazstvá ako aj góly len pribúdať. Dievčatá si však zaslúžia pochvalu, pracovali naozaj poctivo, a to počnúc zrazom v Námestove, končiac zatiaľ týmto zápasom, pritom si museli zvyknúť na množstvo zmien v hernom systéme. Smerom k zajtrajšiemu zápasu budeme hráčkam prízvukovať najmä disciplinovanosť, presnejšie zakončenie a niektoré drobné aspekty, týkajúce sa herného systému.“

Poľsko – Slovensko 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 33. Chrapeková (Pozniewská) – 10. Maskaľová (Novotná), 38. Klimašová (Čurmová).


Ďalšie články