Hokejisti SR 17 vstúpili víťazne do turnaja vo Füssene

FÜSSEN, BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov zvíťazila v prvom zápase na Turnaji 4 krajín v nemeckom Füssene. V otváracom dueli triumfovali zverenci trénera Romana Sýkoru nad Dánskom 3:1. Pre mladých Slovákov sa stretnutie nevyvíjalo dobre, na začiatku druhej tretiny inkasovali z hokejky útočníka Carla Almunda.

Stretnutie dokázal národný tím otočiť až v záverečnej časti hry po troch góloch v priebehu desiatich minút, keď sa strelecky presadili Stránský, Géci a Vaculík. Na dvoch z troch gólov sa podieľali hráči z prvej formácie Rayen Petrovický a Ferdinand Tóth.

Národný tím čaká na podujatí vo Füssene vo štvrtok zápas s domácim Nemeckom, v piatok ukončí „sedemnástka“ turnaj stretnutím proti Švajčiarsku.

 

Turnaj 4 krajín hráčov do 17 rokov – Füssen, Nemecko:

Slovensko “17“ – Dánsko “17“ 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Góly SR: 46. Stránský (Petrovický, Tóth), 55. Géci, 56. Vaculík (Tóth, Petrovický).

Zostava SR 17: Opatovský – Ketner, Petrovický, Vongrej, Haborák, Raniak, Ejem, Belica, Baláži – Wachal, Stránský, Tóth, Jendroľ, Šramaty, Petras, Dlugoš, Šimko, Vaculík, Stanček, Géci, Michalík.

Vylúčení: 4:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

Rozhodcovia: V. Grossmann – J. Kotziol, J. Männlein.

 

Roman Sýkora – tréner SR 17:

"Tento turnaj chceme stavať na tímovom výkone a myslím, že chalani do neho vstúpili zodpovedne. Chceli sme hrať, smerom dopredu sme boli aktívnejší, mali sme strelecké pokusy a v útočnej fáze to bolo dobré. Len mi trochu chýbalo, že sme sa málo tlačili do predbránkového priestoru. V druhej tretine sme dostali trochu smolný a možno diskutabilný gól – z môjho pohľadu bol dosiahnutý vysokou hokejkou. Ten moment náš výkon trochu ovplyvnil a aktivita sa preniesla na dánsku stranu a my sme sa stiahli. Pred záverečnou časťou hry sme si povedali, že duel musíme zvrátiť a musíme mať väčší dôraz pred bránou. Tento zámer nám vyšiel, chalani chceli vyhrať a duel sa nám podarilo otočiť. Chlapcov musím pochváliť za snahu a tímový výkon, ktorý predviedli. Na výkon z tretej tretiny chceme nadviazať aj v najbližšom súboji proti Nemecku, ktoré bude určite náročnejším súperom, ako Dánsko."