Hokejisti Popradu zdolali Slovan a dosiahli deviate víťazstvo za sebou

Poprad 20. decembra (TASR) - Hokejisti Popradu dosiahli deviate víťazstvo za sebou.

V piatkovom zápase 32. kola Tipsport Ligy zdolali doma Slovan Bratislava 2:1. "Belasí" po prehre prišli o vedúcu pozíciu v tabuľke a sú druhí o bod za Košicami. Poprad je na piatom mieste.

HK Poprad - HC Slovan Bratislava 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 6. Paločko (Bjalončík, Kundrik), 52. Handlovský (Kozák) - 59. Zigo (Abdul, Meszároš). Rozhodovali: Štefik, Tvrdoň - Synek, Jobbágy, vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4133 divákov

Poprad: Vošvrda - Kozák, Brejčák, Fabian, Ulrych, Magovac, Ťavoda, Božoň - Handlovský, Preisinger, Vandas - Takáč, Zagrapan, Svitana - Jacobs, Paukovček, Karterud - Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik - Králik

Slovan: Brust - Sersen, Bačik, Meszároš, Štajnoch, Podlipnik, Šedivý, Hudec - Abdul, Zigo, Puliš - Viedenský, Žitný - Petráš, Kytnár, Kukumberg - Bondra, Urbánek, Sloboda

Divácky atraktívny zápas sa nezačal pre Slovan na ľade Popradu dobre, keď inkasoval hneď v úvode. Brankár Brust na chvíľu stratil z dohľadu puk, čo využil Paločko. Šikovne spoza bránky zasunul puk poza Brustov chrbát - 1:0. Obe mužstvá predvádzali rýchly kombinačný hokej. Za hostí hrozil viditeľne Abdul. Zvýšiť skóre mohol po Handlovského strele, ktorá Brustovi vypadla, Preisinger. Dorážka nebola dôrazná.

Od prvej prestávky na ľade dominovali hostia. Na brankára Vošvrdu sa valil jeden útok za druhým. V 25. minúte nebezpečne zakončil Puliš, popradský brankár puk so šťastím priľahol. O tri minúty neskôr si hostia zahrali minútu a pol presilovku 5 na 3. Domáci sa s vypätím všetkých síl ubránili. Od 30. minúty bolo na ľade iba jedno mužstvo, proti ktorému stál nepriestrelný domáci brankár Vošvrda.

Súboj Vošvrda verzus Slovan pokračoval aj v tretej tretine. Po Viedenského zakončení puk poskakoval v bránkovisku, domáci ho však upratali do bezpečia. Vzápätí sa na popradskú bránku po prienikovej prihrávke rútil Petráš, skóre sa však nezmenilo. Ďalšiu čistú šancu zahodil Žitný. Zákonite prišiel trest na opačnej strane. V presilovke trafil Handlovský a na domáce hokejky vrátil pokoj.

Kľúčový zákrok predviedol Vošvrda šesť minút pred koncom. Aj s pomocou konštrukcie bránky zázračne vychytal Urbáneka. V závere to bola riadna dráma. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času si striedačka hostí vzala oddychový čas a siahla po hre bez brankára. Počas nej sa na trikrát dostali k dorážke hráči hostí, šťastným strelcom bol napokon Zigo. Oddychový čas si vzali aj domáci, ktorí dotiahli duel do víťazného konca a sériu víťazstiev natiahli na deväť zápasov.

Hlasy zo zápasu

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "Z hľadiska vecí, ktoré robia hokej hokejom, to nebol ideálny výkon. Z hľadiska emócií a vďaka skvelému výkonu brankára sme vydreli víťazstvo. O to sú tieto tri body krajšie."

Roman Stantien, tréner Slovan: "Musím pochváliť všetkých mojich chlapcov. Od druhej tretiny sme boli lepším mužstvom, chýbalo nám zakončenie. To je naša dlhšia slabosť, že nám nejde. Hráči sa za predvedený výkon nemajú za čo hanbiť. Hrali výborne dve tretiny. Hokej je niekedy taký."


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
1
23 (8,70 %)
Strely na bránu Strely na bránu
50 (2,00 %)
49 (98,00 %)
Zákroky Zákroky
21 (91,30 %)
1/3 (33,33 %)
Presilové hry Presilové hry
0/4 (0,00 %)
4/4 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
2/3 (66,67 %)
35/65 (53,85 %)
Vhadzovania Vhadzovania
30/65 (46,15 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Najužitočnejší hráči zápasu

1.

VOŠVRDA, Tomáš

HK Poprad


Zákroky 49
Úspešnosť zákrokov 98,00 %

2.

PALOČKO, Matej

HK Poprad


Body 1
Góly 1
Asistencie 0

3.

ZIGO, Tomáš

HC SLOVAN Bratislava


Body 1
Góly 1
Asistencie 0
Kompletné štatistiky zápasu

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy

Súvisiace články