Hokejisti majstrovskej Banskej Bystrice zvíťazili nad Miškovcom

Banská Bystrica 1. decembra (TASR) - Hokejisti majstrovskej Banskej Bystrice zvíťazili v nedeľu v 27. kole Tipsport Ligy doma nad Miškovcom 4:2.

HC'05 iClinic Banská Bystrica - DVTK Jegesmedvek Miškovec 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

Góly: 17. Lamper (Cardwell, Bartánus), 43. Hickmott (Southorn), 44. Southorn (Jääskeläinen, Hickmott), 53. Šille (Bartánus, Cardwell) - 24. Dudás (Vas, Beauvillier), 42. Ross (Dudás). Rozhodovali: Snášel ml., Müllner - Stanzel, Jurčiak, vylúčení: 7:6, presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0, 2117 divákov

Banská Bystrica: Beskorowany - Cardwell, Southorn, Nemčík, Ďatelinka, Petrinec, Mihálik, Zubák - Jääskeläinen, Hickmott, Hrnka - Lamper, Bubela, Bartánus - Gabor, Tamáši, Kabáč - Fafrák, Marek Slovák, Šille

Miškovec: Rajna - Dudás, Ross, Goz, Vandane, Vojtko, Sziranyi - P. Kiss, Vas, Beauvillier - D. Rodman, St. Pierre, Harrison - Lada, Galanisz, Miskolczi

Bystričania nastúpili už s uzdraveným Beskorowanym v bránke, hostia pricestovali iba s tromi formáciami, ale na ľade to badať príliš nebolo. Hráči Miškovca boli v tempe, ustáli prvotný domáci tlak, keď brankár Rajna čelil viacerým strelám. Dvakrát to skúšal Jääskeläinen, po ňom Bartánus, Tamáši, v presilovke Lamper i Šille a v oslabení nevyzrel na neho v úniku ani Bubela.

Prvé dejstvo prerušili pokazené dvere, odkiaľ vchádza rolba. Necelých päť minút pred koncom tretiny tak prišla na rad predčasné prestávka a a po nej sa táto časť zápasu dohrávala. Majster v nej mal presilovku a využil ju. Po strele Cardwella od modrej čiary sa ujal v sedemnástej minúte teč Lampera - 1:0.

Po zmene strán maďarské mužstvo vyrovnalo. Dudás vystrelil z hornej časti kruhu tvrdo a puk od žŕdky putoval za gólmana HC '05 - 1:1. Následne mali šance domáci, ale voľný Hrnka nenašiel recept na Rajnu a z úniku ho nepokoril ani Šille. Na opačnej strane po chybe Southorna sa dostal do vyloženej príležitosti Rodman, no ani on nemenil skóre.

Domáci Bubela potom z ľavej strany strieľa do žŕdky. V 35. minúte mohol ísť Miškovec do vedenia po strele Vasa, ktorý mieril pod hornú žŕdku, Beskorowany predviedol skvelý zákrok. Na konci strednej časti sa ocitol už asi v piatej šanci Hrnka, opäť zblízka voľný neuspel.

Barani na rozhraní druhej a tretej tretiny hrali v oslabení o dvoch hráčov a hoci to v trojici ustáli, následne pykali v štvorici. Dudás spoza bránky prihral do kruhu Rossovi a ten pálil bez prípravy a nekompromisne - 1:2. Hokejisti spod Urpína však do poldruha minúty vyrovnali. Pri avizovanom dvojnásobnom treste pre hostí sa po aktivite Hrnku presadil pohotovou strelou po ľade Hickmott.

Následne hrala Bystrica presilovku a ujala sa strela Southorna od modrej, keď Rajnovi dobre clonil Hrnka - 3:2. V ďalšej početnej výhode sa presadil voľný Šille z asi troch metrov a upokojil tak pred záverom stretnutia svoj tím. Dvojgólové vedenie si už potom Bystričania ustrážili a zaknihovali 'povinné' tri body.


Prehľad zápasu

4
Góly Góly
2
43 (9,30 %)
Strely na bránu Strely na bránu
27 (7,41 %)
25 (92,59 %)
Zákroky Zákroky
39 (90,70 %)
4/6 (66,67 %)
Presilové hry Presilové hry
1/7 (14,29 %)
6/7 (85,71 %)
Oslabenia Oslabenia
2/6 (33,33 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy