Hokejisti HK Orange 20 sa s Tipsport ligou rozlúčili prehrou s Trenčínom

PIEŠŤANY (SZĽH) – Hokejisti HK Orange 20 vo svojom poslednom vystúpení v tejto sezóne ťahali za kratší koniec. Zverenci Ernesta Bokroša vo vloženom zápase 30. kola Tipsport ligy nestačili na Duklu Trenčín, ktorej podľahli 0:5 a s najvyššou súťažou sa tak v tejto sezóne rozlúčili so ziskom iba dvoch bodov.

Úvodné dejstvo veľa šancí neprinieslo. Pri pomerne vyrovnanom priebehu sa ako prví do streleckej listiny zapísali Trenčania, keď po dvanástich minútach hry Hecl bekhendom vymietol horný roh Sklenárovej bránky. Zveľadiť svoje vedenie mohli Trenčania pri hre štyroch na štyroch v poslednej minúte tretiny, no aj zásluhou Urbánka, ktorý nedovoleným spôsobom posunul bránku sa z gólu hostia netešili.

Blízko vyrovnania bola „dvadsiatka“ v 25. minúte, keď do brejku dvoch proti jednému ušli Čenka s Lunterom, no strela prvého menovaného skončila na Šimkovi. Miesto 1:1 tak o dve minúty neskôr bolo 0:2. Brinckovo vylúćenie potrestal Holenda, ktorý si z pozície obrancu sám doviezol puk do útočného pásma, odkiaľ z medzikružia vystrelil ponad Sklenárovo rameno. V polovici zápasu mohol domácich vrátiť do zápasu pri presilovke Havrila, ani jedna z jeho dvoch šancí sa však neujala, naopak hneď z následnej akcie Trenčanov sa na opačnej strane presadil po druhýkrát v zápase Hecl. To navyše zo strany Dukly nebolo všetko. V 32. minúte totiž Pardavý štvrtým gólom Trenčanov vyhnal Sklenára z bránky.

Nový muž v bránke HK Orange 20 Samuel Hlavaj si čisté konto udržal do 43. minúty, keď piaty gól Trenčína strelil vo vlastnom oslabení Tibor Varga. Aspoň o čestný zásah HK Orange 20 sa v 48. minúte pokúšal Juščák, ktorého spoza bránky našiel Lunter, no útočník domácich z dobrej pozície medzierku medzi Šimkovými betónmi nenašiel. 

HK Orange 20 – Dukla Trenčín 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Góly: 12. Marek Hecl (Sojčík, Radivoojevič), 27. M. Holenda (Sádecký, T. Varga), 31. Marek Hecl (Sojčík, Radivojevič), 32. J. Pardavý ml. (M. Luhový, Dlouhý), 43. T. Varga (L. Bohunický).
Vylúčenia na 2 min.: 3:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1. Strely na bránu: 17:38 (5:13, 8:12, 4:13). Rozhodovali: Štefik, M. Novák – Gegáň, Krajčík. 242 divákov. 

Kompletné štatistiky zo zápasu

HK Orange 20: Sklenár (32. Hlavaj) – M. Dlugoš, E. Švec, Boldižár, Kupec, B. Brincko, J. Nahálka, Golian, J. Štefanka ml. – Giertl, A. Kollár ml., Fafrák – J. Köver, M. Havrila, Urbánek – L. Lunter, Čenka, Juščák – Džugan, D. Sojka, Minárik.
Trenčín: M. Šimko – Rýgl, Holenda, Luža, P. Frühauf, Bohnický, Husár, Dúžek, Špankovič – Radivojevič, Sojčík, Marek Hecl – T. Varga, Sádecký, Bartovič – D. Hudec, Dlouhý, J. Pardavý ml. – M. Luhový, J. Švec, O. Mikula.