Hokejisti HK Orange 20 podľahli Budapešti po predĺžení

PIEŠŤANY (SZĽH) – Hokejisti HK Orange 20 sa dočkali svojho druhého tipsportligového bodu v tejto sezóne. V rámci vloženého zápasu 29. kola najvyššej hokejovej súťaže síce na svojom ľade v Piešťanoch prehrávali s MAC Budapešť už 1:4, tromi gólmi si dokázali vynútiť aspoň predĺženie. V ňom však misky váh na stranu hostí naklonil gólom Chris Langkow.

Prvá tretina nepriniesla veľa gólových šancí. Prví sa mohli ujať skóre v 8. minúte hostia, keď Vokla našiel v ideálnej pozícii pred bránkou nikým nekrytého Majorossa, no Hlavaj včas zakročil. Následne sa do viacerých náznakov šancí dostali aj hráči HK Orange 20, ktorí mohli dobrú pasáž hry korunovať v poskytnutej presilovke, lenže miesto strelenia gólu sami inkasovali. V 12. minúte sa do prečíslenia dostal Klempa, ktorý individuálnym zakončením prekonal Hlavaja – 0:1.

Navýšiť vedenie svojho tímu mohol v úvode druhej tretiny Macaulay, no jeho príklepová bomba skončila iba na hornej žŕdke. Budapešť to ale mrzieť nemuselo, keďže už o tri minúty neskôr sa predsa len tešila z druhého gólu. Bodóvu prvú strelu síce ešte obetavo zblokoval Sojka, no puk sa späť odrazil k Bodóvi, ktorý naservíroval puk Langkowi pred prázdnu bránku – 0:2. Odpoveď HK Orange 20 však bola veľmi rýchla. O niečo vyše 100 sekúnd neskôr Kollár z vrcholu kruhov prekonal Rajnu a vrátil svoj tím do zápasu. Žiaľ, gólovo sa následne presadila aj Budapešť. A nie raz… Najprv v 32. minúte Negrin od modrej čiary prepálil v presilovke všetko, čo mu stálo v ceste, a v 37. minúte následne Dudás po Brownovej nezištnej prihrávke zvýšil už na 4:1. Posledné slovo v prostrednej tretine však mala „dvadsiatka“, keď Giertl po trinástich sekundách využil presilovku o dvoch hráčov.

Presne v 42. minúte bola Budapešť blízko k streleniu piateho gólu. Puk sa dostal k voľnému Dansereauovi, avšak jeho strelu efektným zákrokom lapaćkou zlikvidoval Hlavaj. Tretia tretina však bola zo strany „dvadsiatky“ najlepšia. Hernú prevahu mohol zužitkovať v kontaktný gól v polovici tretiny Juščák, ale Rajna zasiahol. V následnej presilovej hre mal po krásnom sóle gól na hokejke Kollár, ale pálil tesne nad. V 57. minúte to však už hráčom HK Orange 20 konečne padlo. Druhú presilovku o dvoch hráčov využil, tentoraz už po šiestich sekundách presnou strelou na prvú žrď Fafrák – 3:4. Ubehlo len 36 sekúnd a ten istý hráč svojím druhým gólom v zápase využil aj ostávajúcu „jednoduchú“ presilovku. Po strele Dlugoša od modrej čiary Urbánek posunul puk na druhú žrď pred prázdnu bránku Fafrákovi, ktorý sa už z ľahkej pozície nemýlil.

Zápas tak dospel do päťminútového predĺženia. V ňom oba tímy sa sústredili predovšetkým na defenzívu, no pol druha minúty pred vypršaním času sa skóre predsa len menilo. Langkow obišiel brániaceho hráča „dvadsiatky“, ktorému navyše vypadla hokejka z ruky a svoj únik zakončil kľučkou proti bezmocnému Hlavajovi.

Hlas po zápase

Ernest Bokroš (hlavný tréner HK Orange 20): „Musím uznať, že chlapci sa dnes snažili, chceli získať aspoň jedno extraligové víťazstvo v tejto sezóne a neboli sme dnes od neho ďaleko, veď gól sme dostali niečo vyše minúty pred koncom predĺženia. Chlapci by si za snahu a bojovnosť zaslúžili aspoň jedno víťazstvo, avšak dnes sa už nehrá na snahu, ale na kvalitu, a tá nám tento rok chýba.“

HK Orange 20 – MAC Budapešť 4:5 po predĺžení (0:1, 2:3, 2:0 – 0:1)
Góly: 28. A. Kollár ml. (Giertl), 40. Giertl (Fafrák, Kupec), 57. Fafrák (A. Kollár ml., Giertl), 58. Fafrák (Urbánek, Dlugoš) – 12. T. Klempa (Negrin), 27. Langkow (Dudás, Bodó), 32. Negrin (Bodó, K. Nagy), 37. Dudás (Brown, Dansereau), 64. Langkow (Bodó, Dudás).
Vylúčenia na 2 min.: 2:6, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:1. Strely na bránu: 35:37 (14:15, 8:11, 11:8, 2:3). Rozhodovali: Jonák, Novák – J. Valo, M. Orolin. 142 divákov. 

Kompletné štatistiky zo zápasu

HK Orange 20: Hlavaj – Kupec, E. Švec, Boldižár, M. Dlugoš, B. Brincko, J. Nahálka, Golian, J. Štefanka ml. – Giertl, A. Kollár ml., Fafrák – J. Köver, M. Havrila, Urbánek – Čenka, D. Sojka, J. Minárik – L. Lunter, Džugan, Juščák.
Budapešť: Rajna – Pozsgai, Macaulay, Vokla, Dudás, Negrin, Burt, Csollák – K. Nagy, Langkow, Bodó – T. Klempa, Brown, Dansereau – Odnoga, Terbócs, Szabad – Pápa, Majoross, Kedves.