Hokejisti HK Orange 20 bez streleného gólu, Košiciam podľahli 0:4

PIEŠŤANY (SZĽH) – Hokejisti HK Orange 20 na svoje prvé víťazstvo v tejto sezóne Tipsport ligy čakajú aj naďalej. V rámci 22. kola hostili na domácom ľade v Piešťanoch vo vloženom zápase aktuálne druhý tím tabuľky z Košíc. Oceliarom však počas šesťdesiatich minút gól nestrelili, naopak sami inkasovali štyrikrát.

Prvú príležitosť v zápase si vypracovali domáci hokejisti. V štvrtej minúte sa počas presilovky dostal puk až za Škorvánkov chrbát, no brankár Košíc ho zbadal včas pred dobiedzajúcim Kupcom a Minárikom, čím zabránil inkasovanému gólu. Ten nepadol ani v 10. minúte, keď si Köver potiahol puk cez os klziska, vylepšoval si streleckú pozíciu, no Škorvánka nenachytal. Naopak na opačnej strane Ovečka v 12. minúte bol bezmocný, keď počas presilovky Nagy strelou pomedzi betóny využil ponúknutý priestor. V 16. minúte už Košice vyhrávali 2:0, keď McDowellovu strelu tečoval za bezmocného Ovečku Brophey.

Druhá tretina patrila Košičanom, ktorí sa už po niečo vyše štyroch minútach hry dokázali presadiť aj po tretíkrát, keď Lenďákova – zrejme ešte aj tečovaná – strela od modrej čiary skončila za Ovečkom. Brankár HK Orange 20 kapituloval aj o dve minúty neskôr, keď mu pri vylúčení Havrilu premiešal nápoj vo fľaške Haščák. Miesto Ovečku po tomto góle prebral Sklenár, ktorý už do prestávky neinkasoval, navyše v 37. minúte aj vyriešil nebezpečnú situáciu pred svojou bránkou, keď po Kafkovej prihrávke strieľal v ideálnej pozícii Brophey.

V úvode tretej dvadsaťminútovky mali veľmi dobrú pasáž aj hokejisti HK Orange 20, k čomu im dopomohla aj presilová hra, no, žiaľ, bez gólovej odozvy. Naopak v 46. minúte si puk potiahol Netík a veľa nechýbalo, aby po prvýkrát v zápase inkasoval aj Sklenár. Ku koncu zápasu dostali Košice dve presilové hry, v tej druhej mal veľkú šancu po Nagyovom pase Šoltés, no bránku Sklenára tesne minul. Poslednú šancu zápasu si vypracovali domáci, keď v záverečných sekundách sa do brejku dostali Minárik s Havrilom, avšak nulu na konte strelených gólov nezmazali.

Hlas po zápase

Ernest Bokroš (hlavný tréner HK Orange 20): „Z našej strany to bol lepší výkon ako v utorok proti Miškovcu. Myslím si, že chlapci mali lepší pohyb, hrali trochu viac organizovane. Veľmi sa zlepšili v defenzíve, žiaľ, pokiaľ ide o ofenzívu, tak je to stále rovnaké. Či v presilovej hre, či v hre piatich proti piatim, nedokážeme sa presadiť cez kvalitné obrany a brankárov a v ofenzíve stále zlyhávame.“

HK Orange 20 – HC Košice 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Góly: 12. Nagy (D. Šoltés, M. Haščák), 19. Brophey (McDowell, Šedivý), 24. Lenďák (Kafka), 27. M. Haščák (Šedivý, Nagy).
Vylúčenia na 2 min.: 4:3, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 24:52 (6:16, 12:12, 6:24). Rozhodovali: Fridrich, Goga – Vyšný, D. Konc ml. 183 divákov. 

Kompletné štatistiky zo zápasu

HK Orange 20: Ovečka (27. Sklenár) – Kupec, Golian, Boldižár, Nahálka, Lavička, Enrik Švec, Brincko, Romaňák – J. Minárik, A. Kollár ml., Fafrák – L. Lunter, Giertl, Juščák – M. Havrila, Čenka, Köver – Džugan, Urbánek.
Košice: S. Škorvánek ml. – McDowell, Dudáš, Čížek, Šedivý, P. Koch, Pulli, Lenďák – M. Haščák, Brophey, Nagy – Netík, Suja, Kafka – Spilar, Galamboš, D. Šoltés – R. Žitný, T. Hričina, Klíma, Š. Petráš.