Veteráni Slovenska prehrali v Minsku s domácim výberom

Logo  10. ročníka Prezidentského pohára v bieloruskom Minsku

MINSK - Výber hokejových veteránov Slovenska prehral vo svojom sobotňajšom vystúpení v rámci základnej A-skupiny na 10. ročníku Prezidentského pohára v bieloruskom Minsku s domácim výberom 1:4. Tím okolo kapitána Ľubomíra Sekeráša vyrovnal v 44. min na priebežných 1:1 gólom Krajňaka, no Bielorusi potom dali ešte tri góly a získali tri body. Slováci si v nedeľu 5. januára o 14.00 h SEČ zmerajú sily s Francúzmi.
Turnaj v Minsku absolvuje spolu dvanásť výberov z celého sveta a ide o neoficiálne majstrovstvá sveta v tejto kategórii. Do semifinále postúpia víťazi troch štvorčlenných skupín a najlepší výber z 2. miest.

Výsledok - sobota:
Slovensko - Bielorusko 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Góly: 44. Trokan (L. Krajňak) - 12. Lisičkin, 45. Antonenko, 55. Šitkovskij, 57. Cyplakov

Vylúčení: 9:3, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 3500 divákov

Vo veľmi dôležitom zápase nastúpili Slováci proti najväčšiemu favoritovi turnaja. Od začiatku mal duel patriočný náboj, v domácom mužstve nastúpilo až 15 bývalých reprezentatntov. V slovenskej bránke "čaroval" Martin Klempa. Na začiatku záverečnej tretiny Peter Trokan vyrovnal na 1:1, ale vzápäti dosiahli Bielorusi gól v presilovke. Tím SR ešte mal šance vyrovnať, možnosti nevyužili Škovíra a Kottner.