V Trenčíne vyradia desiatku Ota Haščáka

Dlhoročný hráč Dukly Trenčín i kapitán hokejovej reprezentácie Slovenska Oto Haščák, foto hkduklaDlhoročný hráč Dukly Trenčín i kapitán reprezentácie SR, skvelý útočník Oto Haščák

TRENČÍN - V hokejovej Dukle Trenčín vyradia z užívania desiatku Ota Haščáka. Ceremoniál zavesenia dresu s číslom desať pod strop Zimného štadióna Pavla Demitru sa uskutoční v nedeľu 28. septembra pred stretnutím tímu spod hradu Matúša Čáka proti vicemajstrovi z Nitry. "Dukla si chce uctiť touto slávnosťou svojho dlhoročného hráča a aj kapitána slovenskej reprezentácie Ota Haščáka. Po vyvesení jeho dresu bude číslo 10 definitívne vyradené zo súpisky trenčianskeho tímu. Pre všetkých fanúšikov bude počas zápasu opäť pripravený pestrý sprievodný program, tešíme sa na fantastickú atmosféru," povedal podľa klubového webu predseda predstavenstva Dukly Viliam Ružička.
V Dukle sa už dlhšie nepoužíva číslo 38, ktoré nosil Pavol Demitra. Nedeľňajšie stretnutie proti Nitre odohrajú hráči Trenčína opäť v bielych retrodresoch, ktoré si obliekli aj na úvodný duel sezóny proti Košiciam.
Oto Haščák je rodákom z Martina, do veľkého hokeja sa dostal práve z Trenčína. V rokoch 1983 až 1990 odohral v Dukle 258 zápasov, po legionárskych rokoch sa pod hrad Matúša Čáka ešte vrátil v roku 1998, keď počas troch sezón v závere kariéry odohral ešte ďalších 68 duelov. Medzi trenčianskymi anabázami hrával v Sodertalje (Švéd.), Frölunde (Švéd.), Kaufbeurene (Nem.), Vsetíne, Zlíne (oba ČR) a Pori (Fín.). Československo reprezentoval na MS 1989 a 1990, aj na OH 1988. Po vzniku Slovenska nechýbal na OH 1994 a 1998, ako aj na turnajoch C-kategórie MS 1994, B-kategórie MS 1995 a A-kategórie MS 1996. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí zisk titulu v Česku (Zlín), zisk bronzovej medaily na MS v rokoch 1989 a 1990. Po skončení hráčskej kariéry pôsobil v štruktúrach Dukly ako manažér, od roku 2003 je skautom tímov NHL pre Európu. Informácie a profil Ota Haščáka priniesli klubový web Dukly Trenčín.