V Lige majstrov aj waleský tím Cardiff Devils

Logo hokejovej Ligy majstrov. CHL

BRATISLAVA - K štrnástim už istým účastníkom hokejovej Ligy majstrov 2017/2018 sa v sobotu pridal ďalší - waleský klub Cardiff Devils. Definitívu doteraz mali švédsky obhajca trofeje Frölunda Indians, britský víťaz Kontinentálneho pohára Nottingham Panthers a prostredníctvom domácich ligových súťaží ďalší tucet tímov.

Cardiff definitívu získal ako víťaz základnej časti najvyššej britskej hokejovej súťaže. Zaujímavosťou je, že Veľká Britána bude mať v LM 2017/2018 až dvojnásobné zastúpenie.

V sezóne 2017/2018 bude mať hokejová Liga majstrov 32 účastníkov. Švédsko a Fínsko majú nárok na päť klubov, Švajčiarsko a Česko na štyri a Nemecko s Rakúskom na tri. V súťaži sa predstavia aj majstri Slovenska, Nórska, Bieloruska, Dánska, Francúzska a Poľska, spomenutý víťaz základnej časti vo Veľkej Británii a chýbať nebude ani víťaz Kontinentálneho pohára.

Prehľad istých účastníkov hokejovej Ligy majstrov 2017/2018 - spolu sa predstaví 32 tímov:
Frölunda Indians (Švéd.), Nottingham Panthers (V. Brit.), SC Bern (Švaj.), Zürich SC Lions (Švaj.), EC Red Bull Salzburg (Rak.), Viedeň Capitals (Rak.), Adler Mannheim (Nem.), EHC Red Bull Mníchov (Nem.), Bílí Tygři Liberec (ČR), HC Oceláři Třinec (ČR), Tappara Tampere (Fín.), Växjö Lakers (Švéd.), HV 71 (Švéd.), TPS Turku (Fín.), Cardiff Devils (V. Brit.)