Tretie miesto na Tatranskom pohári vybojovali Košice, finále odložená pre zdravotné ťažkosti hráčov Miškovca

POPRAD - Tretie miesto na 72. ročníku Tatranského pohára obsadili hokejisti HC Košice, ktorí si v nedeľu s domácim HK Poprad poradili hladko 6:0. Finále medzi HK Dukla Ingema Michalovce a DVTK Jegesmedvék Miškovec museli odložiť pre zdravotné problémy hráčov maďarského tímu.

o 3. miesto: HK Poprad - HC Košice 0:6 (0:1, 0:2, 0:3) Góly: 13. Cibák (Jokeľ, Slovák), 33. Haščák (Chovan, Koch), 39. Majdan (Jokeľ), 48. Haščák (Skokan, Chovan), 52. Chovan (Skokan, Haščák), 60. Suja (Milý, Klhůfek) o 5. miesto: Les Aigles de Nice - Comarch Cracovia Krakov 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) Góly: 15. Dorey (Abramov, Aviani), 24. Dame-Malka (Lofquist, Aviani), 53. Lacheny (Thomas), 58. Dorey (Abramov, Lofquist) - 6. Kalinowski (Kruczek, Bepierszcz)

Organizátori 72. ročníka Tatranského pohára v Poprade museli odložiť nedeľné finále medzi hokejistami HK Dukla Ingema Michalovce a DVTK Jegesmedvék Miškovec. Dôvodom sú zdravotné problémy hráčov maďarského tímu. Ako uviedla oficiálna internetová stránka HK Poprad, verejnosť spozná víťaza Tatranského pohára 2019 až neskôr. Manažment DVTK Jegesmedvék Miškovec totiž v nedeľných skorých ranných hodinách informoval organizačný výbor turnaja o nepriaznivom zdravotnom stave svojho mužstva. "Počas noci začali hráči pociťovať zdravotné ťažkosti prejavujúce sa bolesťami brucha a poruchami trávenia, dôsledkom ktorých bola v niektorých prípadoch aj hospitalizácia v nemocnici. Presnú príčinu sa zatiaľ nepodarilo diagnostikovať. Klubový lekár a organizačný výbor turnaja zabezpečujú maximálnu súčinnosť tímu Miškovca a veria v skoré uzdravenie všetkých členov klubu," uvádza sa na webe popradského klubu. V zmysle reglementu turnaja finálový duel odohrajú v náhradnom termíne. O presnom dátume budú organizátori informovať po dohode oboch klubov. Fanúšikovia so zakúpenou vstupenkou na finále môžu požiadať o kompenzáciu. Nie je to prvýkrát, čo sa Tatranský pohár nedokončil. V minulosti ho nedohrali najčastejšie z dôvodu nepriaznivého počasia.