Tréner SR do 18 Norbert Javorčík aj pri junioroch Banskej Bystrice

Tréner SR 18 Norbert Javorčík, foto SP-jhTréner SR 18 Norbert Javorčík, foto SP-jh

BANSKÁ BYSTRICA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Norbert Javorčík bude pôsobiť aj v klube HC´05 iClinic Banská Bystrica, dostal na starosť miestnych juniorov. Informáciu o dohode priniesol web "baranov".

"Banská Bystrica ma lanárila na spoluprácu už dlhšiu dobu. V podstate som bol v kontakte s riaditeľom klubu Michalom Longauerom také dva-tri roky, takže toto je len vyústenie toho, o čom sme sa rozprávali. Zaujala ma ponuka systematicky pracovať v mládežníckom hokeji a snažiť sa tieto podmienky využiť na to, aby sme vytvorili ešte lepší systém, ako bol doteraz," povedal Javorčík.

V minulosti ste trénovali aj vo Zvolene, čo je pre Banskú Bystricu odveký rival. Pozerali ste sa na príchod sem aj z tohto pohľadu?

„Som rodákom z Detvy, ale považujem sa za Zvolenčana, pretože tam som prežil drvivú časť svojho života a absolvoval som tam hráčsku, aj trénerskú kariéru a to nie len v začiatkoch, ale aj v pokročilom čase. K Zvolenu, ako mestu, ale aj klubu, mám špecifický a kladný vzťah, no v súčasnosti som v Banskej Bystrici, takže všetky sily dám do služieb tohto klubu. Tie derby zápasy možno budú mať pre mňa trošku špecifickú príchuť, ale určite ma to bude len motivovať pozitívnym smerom, aby som súčasnému klubu pomohol čo najlepšie. Tu chcem povedať, že v mládežníckych zápasoch ide o to, aby sa tímy spolupodieľali na výchove hráča, čiže za každú cenu zvíťaziť nie je úplne môj štýl práce. Snažím sa, aby mužstvá, s ktorými spolupracujem, víťazili aktívnym a férovým hokejom. To je cesta, ktorú si myslím, že pre mladých hráčov majú priniesť zápasy,“ povedal Norbert Javorčík pre klubový web HC05.