Chcel som už skončiť, ale rodina ma prehovorila a budem pokračovať, hlási L. Nagy

KOŠICE - Slovenský hokejový reprezentant Ladislav Nagy bude pokračovať v aktívnej kariére. Rodák z košickej Šace v júni oslávil 39. narodeniny a priznal, že bol odhodlaný zavesiť korčule na klinec, ale najbližší ho presvedčili, aby ešte počkal. V ostatnej sezóne odohral za HC Košice 47 zápasov so ziskom 44 bodov za 22 gólov a 22 asistencií. Okrem toho reprezentoval Slovensko na zimných olympijských hrách i majstrovstvách sveta. Produktívny bol najmä na svetovom šampionáte v Dánsku, kde v siedmich súbojoch nazbieral 10 bodov (1+9).

"Po MS som bol na 80% rozhodnutý, že so všetkým 'praštím' a končím. Predsa len, mám už svoj vek a mal som všetkého dosť. Ťažšie sa už hľadá motivácia, náročnejšie sa dostáva človek do formy. Chcel som to preto už ukončiť. O všetkom som sa rozprával s rodinkou. Napokon moji najbližší - manželka, dcéra Peťka a syn Tomáško - rozhodli, že by som mohol ešte rok potiahnuť, že ma chcú ešte vidieť na ľade. Súhlasil som a idem pokračovať. Hokej stále milujem, baví ma, preto som sa dal nahovoriť. Začal som už aj trénovať," prezradil pre šport24.sk skúsený útočník.

Meniť pôsobisko zrejme nebude a v prípade, že obe strany nájdu spoločnú reč, bude Nagy hrať aj v budúcej sezóne za HC Košice. "Musím sa stretnúť s vedením klubu a dohodnúť detaily zmluvy," uviedol niekdajší hráč Los Angeles, Dallasu, Phoenixu či St. Louis v zámorskej NHL. Keď zvažoval koniec kariéry, premýšľal aj o tom, čo bude robiť ďalej. "Bol som rozhodnutý začať robiť biznis alebo pomáhať košickému hokeju," vyhlásil slovenský veterán.