Vo Füssene zavŕšil Lantošiho nájazd obrat SR 20 proti Nemcom

FÜSSEN (SZĽH) -  Dokonalý obrat napokon odmenený dvoma bodmi sa podaril v slovenskej hokejovej  reprezentácii do 20 rokov na Turnaji štyroch krajín  piatok večer v Füssene. Po štvrtkových 6:0 zdolali domách reprezentantov Nemecka 4:3 po samostatných nájazdoch, hoci už prehrávali o dva góly. Rozhodujúci nájazd premenil Róbert Lantoši, ktorý bol úspešný v týchto sólach až dva razy.  

 

Zo súboja slovenských a nemeckých mladíkov, foto Jakub HomoľaZo súboja nemeckých a slovenských mladíkov

Vo svojom záverečnom vystúpení vo Füssene  nastúpia zverenci trénera Ernesta Bokroša v sobotu od 13.00 h proti Švajčiarom, ktorí zdolali v piatok Nórov 5:0


Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov - Füssen (Nem.) - piatok:

Slovensko - Nemecko 4:3 po sam. nájazdoch (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 34. S. Petráš (Skalický, Lantoši), 53. Jaroš (Lantoši), 57. Kabáč (Koyš, Skalický), rozhodujúci nájazd Lantoši - 24. Kahun, 40. Eder, 43. Loibl, Vylúčenia 5:8, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, strely 25:11.

Ernest Bokroš (tréner SR 20): "Odohrali sme kvalitné stretnutie, v ktorom sme boli herne lepší, žiaľ naša produktivita sa niesla v duchu domácej extraligy, pretože sme opäť potrebovali rad šancí na góly. V presilovkách nám to išlo, pretože zo šiestich sme boli dva razy úspešní, no pri hre 5 ku 5 máme  isté problémy. Cením si však dnešný obrat z 1:3, po tom, čo sme zostavu zredukovali na tri päťky a dvoma gólmi vyrovnali. V predĺžení sa nám dokonca ponúkla presilovka štyroch proti trom, ale Nemci ju poctivo ubránili. V samottných nájazdoch ukázal pevné nervy Robert Lantoši, pretože ako tretí exekútor musel vyrovnať. Bol úspešný a vzápätí si pripísal aj víťazný nájazd. Ak spomínam určité ťažkosti v ofenzíve, kde  si príliš narobíme na gól, keď nám absentujú hráči s výraznejším streleckým prejavom i štandardnou bodovou produktivitou, potom na opačnej strane musím vysloviť spokojnosť s kvalitou defenzívy, ktorá nám ´klape´ aj doma v extralige. Aj dnes chlapci nedovolili veľa pokusov na brankára Gibla.  V tejto sezóne to máme s Nemcami fifty-fifty. V lete v Zuchwile sme viedli my, im sa podarilo vyrovnať a napokon na samostatné nájazdy zvíťaziť. Dnes sme im to vrátili. .." Teraz je teda ako sa vraví "loptička na ich strane",  čo môže znamenať istú psychologickú výhodu na prelome rokov, pretože Nemci sú súpermi Slovákov na MS v Montreale.

Švajčiarsko - Nórsko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)


Záverečný program Turnaja 4 krajín hráčov do 20 rokov vo Füssene:
sobota 8. novembra: Švajčiarsko - Slovensko (13.00), Nemecko - Nórsko (16.30)