Tím SR 18 si napravil chuť s Dánskom, môže vyhrať turnaj v Trnave

Radosť hráčov SR 18 po víťaznom dueli s Nemeckom na MS vo Fínsku, foto iihf.comRadosť hráčov tímu SR 18

TRNAVA - Po šokujúcej štvrtkovej prehre s Bieloruskom 3:4 po predĺžení si mladí slovenskí reprezentanti do 18 rokov napravili chuť. V piatkovom stretnutí Turnaja štyroch krajín tejto vekovej kategórie si poradili s Dánskom 4:0.  Góly tímu trénera Antona Bartánusa dosiahli postupne Lešťan, Kolesár, Pataky a R. Bondra. Podujatie vyvrcholí v sobotu, mladí Slováci si zmerajú o 14. hodine sily s tímom Nemecka, ktorý zdolali Bielorusov 5:4. V prípade víťazstva v riadnom hracom čase by patrilo prvenstvo Slovensku
Mladí Slováci si v sobotu o 14.00 h zmerajú sily s Nemcami, ktorý v piatok zdolali Bielorusov 5:4.

Turnaj 4 krajín hráčov do 18 rokov - Trnava - piatok:

SLOVENSKO - DÁNSKO 4:0

Naši hokejisti rozhodli o víťazstve dvomi gólmi už v prvej tretine. Druhá časť by bola bezgólová, len v poslednej minúte sa presadil Oliver Pataky, ktorý zvyšoval už na 3:0. Skóre uzavrel v 51. minúte Radovan Bondra z trestného strieľania. Slovenskí hokejisti vďaka tomuto víťazstvu sú na druhej priečke za Nemeckom, ktoré vyhralo oba svoje zápasy. V sobotu sa tak bude rozhodovať o celkovom prvenstve práve v súboji Slovákov s Nemeckom. Naši hráči potrebujú vyhrať v riadnom hracom čase, aby obsadili prvú priečku, ktorá je cieľom výberu trénera Antona Bartánusa.

V dnešnom zápase sa zranil Patrik Kolesár, ktorý utrpel tvrdý hit a je v nemocnici s podozrením na otras mozgu.

Slovensko "18" - Dánsko "18" 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Góly: 9. Lešťan (Andrisík, Valent), 17. Kolesár (Sádecký), 40. Pataky (Sádecký, M. Hecl), 51. R. Bondra (z tr. strieľania).  

Vylúčenia 5:4, presilovky a oslabenia 0:0,  strely 29:23. RozhodovaliJ. Konc, Müllner – Sčensný, P. Šefčík, 212 divákov. Najlepší hráči zápasu:  Andrej Hatala (SR) -  Morten Jensen (Dán.)

Slovensko: V. Cibulka (Húska) – Hatala, D. Trška, J. Danko, Kolesár, Michal Roman, Vadovič, Pokorný, Mihalko – Andrisík, Peter Valent, R. Bondra – M. Hecl, Sádecký, Pataky – M. Sloboda, Oško, Struška – Heldák, Ondrušek, Lešťan.

Hlasy po stretnutí (zdroj onlajny.eu): 

Ivan Feneš (asistent trénera): "Opäť to bol náročný zápas. Prezentovali sme sa zlepšenou hrou hlavne v defenzíve, znova sme pomerne slušne zahrali v oslabeniach a vpredu sme boli ďaleko aktívnejší ako včera." 

Filip Lešťan (útočník): "Začali sme lepšie, dali sme nejaké góly v prvej tretine. Do druhej tretiny sme šli s tým, aby sme súpera prekvapili a dali nejaký gól, v tretej sme sa snažili už len udržiavať. Posledných desať minút Dáni mali dobré šance, podržal nás Vlado Cibulka." 

Radovan Bondra (útočník) -  o nájazde s peknou parádičkou a o tom, prečo taký nedal aj Bielorusku z úniku: "Proti Bielorusom to bolo z hry, teraz som mal na to viac času. Povedal som si, že nemám čo stratiť, vyšlo mi to, poteší." 

Vladimír Cibulk (brankár)"Dáni nestrieľali zo všetkého, šli len do vyložených šancí. Mal som aj trošku šťastie, to k tomu patrí, pomohli mi aj chalani."
 
 
Druhý piatkový zápas:
 
Bielorusko "18" - Nemecko "18" 4:5 (0:1, 1:4, 3:0)

Góly: 35. Kucyr, 42. a 43. Alexej Pacenkin, 47. Timošenko - 7. a 40. Drews, 29. a 36. Napravnik, 23. Bernhardt

Záverečný zápas Slovákov na turnaji:
sobota 8. novembra: Slovensko "18" - Nemecko "18" (14.00)

Káder SR 18 na Turnaj 4 krajín hráčov do 18 rokov v Trnav:

Hráči: Vladimír CIBULKA, Július DANKO, Andrej HATALA, Marek HECL, Peter HORVATH, Adam HÚSKA, Patrik KOLESÁR, Matúš MIHALKO, Richard ONDRUŠEK, Patrik OŠKO, Boris SÁDECKÝ, Marek SLOBODA, Miroslav STRUŠKA, Dominik TRŠKA, Peter VALENT (všetci SR 18 Projekt), Radovan BONDRA, Andrej VADOVIČ (obaja HK VSR SR 20), Matej POKORNÝ (Slovan Bratislava),Matej MURÍN, Michal ROMAN (obaja HC Oceláři Třinec/ČR), Denis HELDÁK (HC Slavia Praha/ČR), Filip LEŠŤAN (Lulea HF, Švéd.)

Realizačný tím: Ivan FENEŠ (manažér a asistent trénera), Anton BARTÁNUS (tréner), František KUČERA (tréner brankárov),  Juraj MORAVČÍK (kondičný tréner), Jozef GUZLEJ, Peter ONDREJKA (maséri), MUDr. Viliam VADRNA (lekár)