Tatar opúšťa Vegas, v rámci výmeny za Paciorettyho smeruje do Montrealu

MONTREAL - Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar sa stal súčasťou výmeny v rámci zámorskej NHL a z Vegas Golden Knights putuje do Montrealu Canadiens spolu s mladíkom Nickom Suzukim.

Finalista Stanleyho pohára získal doterajšieho kapitána kanadského klubu Američana Maxa Paciorettyho, ktorý už s "Habs" nechcel rokovať o predĺžení kontraktu. Informoval o tom twitterový účet "Zlatých rytierov".

Dvadsaťsedemročný Tatar prišiel do kádra Vegas tesne pred prestupovou uzávierkou v minulej sezóne z Detroitu Red Wings. V závere základnej časti odohral 20 duelov so ziskom 6 bodov (4+2), v play-off si pripísal 8 štartov s bilanciou 1+1. Dubnický rodák debutoval v NHL počas ročníka 2010/11 a odvtedy nastúpil v najkvalitnejšej súťaži sveta na 452 stretnutí.

O dva roky starší Pacioretty spojil celú doterajšiu kariéru v NHL s Montrealom Canadiens, kde v ostatných troch sezónach plnil úlohu kapitána. V ročníku 2017/18 si pripísal 64 štartov, v ktorých získal 37 bodov (17+20). V uplynulých mesiacoch sa však nedohodol s kanadským klubom na predĺžení spolupráce a zároveň sa vyjadril, že s ním už nebude rokovať o novom kontrakte. Držiteľ Bill Masterton Trophy zo sezóny 2011/12 odohral v NHL dovedna 664 zápasov.