Veteráni SR strelili Francúzom v Minsku 22 gólov a sú v semifinále

Logo  10. ročníka Prezidentského pohára v bieloruskom Minsku

MINSK - Výber hokejových veteránov Slovenska zvíťazil vo svojom nedeľňajšom vystúpení v rámci základnej A-skupiny na 10. ročníku Prezidentského pohára v bieloruskom Minsku nad výberom Francúzska vysoko 22:0 a vybojoval si postup do semifinále. Tím okolo kapitána Ľubomíra Sekeráša po bezgólovej I. tretine strelil v zostávajúcich dvoch dvadsaťminútovkách po 11 presných zásahov. Do semifinále sa Slováci kvalifikovali ako najlepší tím z druhých miest spolu s víťazmi skupín. V súboji o postup do finále na nich čaká v pondelok o 17.00 h SEČ duel proti domácim Bielorusom, ktorým v sobotu podľahli 1:4. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Rusko a Fínsko.
Turnaj v Minsku absolvuje spolu dvanásť výberov z celého sveta a ide o neoficiálne majstrovstvá sveta v tejto kategórii.

Výsledok - nedeľa:
Slovensko - Francúzsko 22:0 (0:0 11:0 11:0)

Slovensko od začiatku začalo stretnutie veľkým tlakom. V I. tretine to bol súboj Slovákov s francúzskym brankárom Kormushinom. Ešte v 30. min. bol stav len 2:0, potom sa spustil na francúzsku bránku doslova uragán. Výsledkom bolo rekordných 22 gólov.

Góly: P. Segľa 4, Trokan 4, Filip 2, Caban 2, Škovira 2, Mravec 2, Hošík 2, Ondov, Chatrnúch, Lezo a Schramko po 1.
Vylúčení: 3:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 2:0, 3500 divákov.
Zostava Slovenska: Kruppa (Klempa) - Sekeráš, Smerčiak, Droppa, Chatrnúch, Schill, Hošík, Styk - Škovira, Lezo, Trokan - P. Segľa, Mravec, Caban - L. Krajňak, Kottner, Filip - Ondov, Schramko