Svetové šampionáty v roku 2017 a súperi tímov SR

Logo IIHF

MOSKVA - Delegáti kongresu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) síce tento rok neprideľovali dejisko žiadneho svetového šampionátu elitnej mužskej kategórie, no schválili či potvrdili dejiská ďalších turnajov svetových šampionátov pre sezónu 2016/2017.

Už dlhšie je známe, že elitnú kategóriu MS 2017 budú hostiť Nemecko a Francúzsko od 5. do 21. mája v mestách Kolín a Paríž (14 tímov z MS 2016 bez zostupujúcich Kazachstanu a Maďarska plus nováčikovia Slovinsko, Taliansko).

Turnaj A skupiny  I. divízie MS uskutoční v ukrajinskom Kyjeve (22. - 28. apríla 2017), ďalšie turnaje nižších kategórii budú hostiť severoírsky Belfast (B-skupina I. divízie), rumunské mesto Galati (A-skupina II. divízie), novozélandský Auckland (B-skupina II. divízie) a bulharská Sofia (III. divízia).

Šampionát do 20 rokov sa bude hrať od 26. decembra do 5. januára v Kanade - Montreal a Toronto (skupina A: Fínsko, Švédsko, Česko, Dánsko, Švajčiarsko, skuoina B: Rusko, USA, Kanada, Slovensko, Lotyšsko), Nižšie skupiny hostia nemecký Bremerhaven (A-skupina I. divízie), Budapešť (B-skupina I. divízie), estónsky Tallinn (A-skupina II. divízie), Valdemoro alebo Granada (B-skupina II. divízie) a novozélandský Dunedin (III. divízia).

Šampionát do 18 rokov sa uskutoční od 13. do 23. apríla 2017 v Poprade a Spišskej Novej Vsi (skupina A: Fínsko, Kanada, Slovensko, Švajčiarsko a Lotyšsko, skupina B: Švédsko, USA, Rusko, Česko a Bielorusko). Ženská elitná kategória si zmeria sily od 1. do 8. apríla 2017 v americkom Plymouthe. Slovenky budú hrať v B-skupine I. divízie MS (súperky Lotyšsko, Kazachstan, Taliansko, Čína  a Poľsko) v bližšie neurčenom poľskom meste od 8. do 14. apríla. Dievčatá SR do 18 rokov (súperky Francúzsko, Nemecko, Nórsko, Maďarsko a Rakúsko) sa predstavia na turnaji A-skupiny I. divízie v Budapešti od 8. do 14. januára.