Šatan o Soči: Zobral som to ako fakt,iné mi nezostáva

Miroslav Šatan na MS 2013, foto SITA

NIŽNEKAMSK - O absencii svojho mena v 25-člennej nominácii trénera Slovenska Vladimíra Vůjtka na zimné olympijské hry do ruského strediska Soči (7. - 23. februára 2014) sa útočník bratislavského Slovana Miroslav Šatan dozvedel až po utorňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Nižnekamska (3:4 po predĺžení), v ktorom 39-ročný veterán strelil dva góly.
"Naozaj nemám k tomu čo povedať a nemám ani prečo. Keby som tam bol, tak by som sa mohol vyjadrovať. Zobral som to ako fakt, iné mi napokon ani nezostáva," uviedol pre denník Šport z Jacoviec pochádzajúci topoľčiansky rodák.
Šatan prišiel o možnosť štartovať na svojich piatych ZOH. V minulosti sa predstavil v nórskom Lillehammeri 1994, kde bol s 9 gólmi najlepším strelcom turnaja, v americkom Salt Lake City 2002, talianskom Turíne 2006 aj kanadskom Vancouveri 2010. "Bolo to ťažké rozhodnutie. Miro urobil pre Slovensko veľa, vážim si ho ako hráča i ako človeka. Sezónu začal neskôr, dlho nehral. Pozorne sme ho sledovali v každom zo zápasov, v ktorých nastúpil. Jeho hra nebola na vyššej úrovni ako u iných nominovaných," argumentoval Vladimír Vůjtek.
Šatan už skôr predznamenal, že po polsezóne strávenej v "belasom" drese oficiálne ukončí aktívnu činnosť.