S novým trénerom prichádza pre hráčov nová výzva

Obranca Martin Gernát, foto SITAObranca Martin Gernát, foto SITA

ŽILINA - Obranca Martin Gernát prišiel na pondelkový zraz hokejovej reprezentácie SR do Žiliny medzi prvými. Dvadsaťštyriročný Košičan sa veľmi tešil na akciu národného tímu. "Zase spoznám nových chlapcov, ale väčšina kádra je mi známa z národného tímu. Uvidíme, aké to bude pod novým trénerom. Je pred nami nová výzva," povedal mladý bek na žilinskom štadióne a pokračoval: "Pre celý slovenský hokej je nové zloženie realizačného tímu super správa. Tréner z Kanady určite prinesie niečo nové. Osobne som trénera Ramsayho zažil na kempe v Edmontone, ale bol som vtedy zranený. Pamätať si ma asi veľmi nebude, bolo nás v kempe veľa hráčov. Poznal som robotu jeho tímu a som presvedčený, že nás čakajú pozitívne veci. Budeme hrať agresívnejší hokej ako doteraz, nečakať na súperov a diktovať tempo hry."

Aktuálna reprezentačná akcia vyvrcholí v stredu a vo štvrtok prípravnými duelmi proti Česku v Třinci, resp. Žiline. Keďže ide o prípravu, dôležitejšia ako výsledky bude adaptácia hráčov tímu SR na nový herný štýl kanadského kouča. "Závisieť bude od toho, aké ciele nám určí nový tréner. Máme pred zápasmi štyri tréningy, na ktorých budeme dosť veľa situácií nacvičovať. Česi majú mladý tím a šance sú na oboch stranách rovnaké. Do každého duelu vstupujeme s tým, že ho chceme vyhrať. U súpera mám troch spoluhráčov z klubu, už sme sa trochu aj provokovali. Česi sú naši bratia a motivácia v dueloch bude. Verím, že v oboch zápasoch bude super atmosféra," prezrádza Martin Gernát.

Mladý zadák je stále hráčom Sparty Praha, no v tomto mužstve hrať nebude. "Predĺžil som s klubom zmluvu, ale dali mi vedieť, že už so mnou nerátajú," informoval slovenský obranca. "Čo sa týka mojej budúcnosti, ešte je čas. Stále riešime nejaké záležitosti so Spartou, v klube trénujem a zostávam optimistom, že niekde čoskoro podpíšem zmluvu. Či zostanem v Česku alebo pôjdem inam do Európy, je jedno. Rád by som to už vyriešil, ale nechcem nič unáhliť, nechávam tomu voľnejší priebeh," poznamenal Gernát.

Súboje proti Česku budú pre neho prvé dva zápasy v aktuálnej sezóne. So Spartou síce trénuje, no v dueloch nenastupuje. "Som rád, že som tu. Novému trénerovi sa veľa chlapcov prišlo ukázať, niektorí by tu ani nemuseli byť, pretože do reprezentácie určite patria a nemusia presviedčať o svojich kvalitách. Všetci začíname od nuly a musíme si pred novým trénerom vybudovať meno," doplnil Gernát.