V utorok na ľade v Skalici podľahol tím SR 15 o rok starším Talianom

Ilustračné foto Laco ĎuračkaIlustračné foto Laco Ďuračka

SKALICA  -  Osem gólov prinieslo utorňajšie prvé z dvoch medzištátnych stretnutí družstva Slovenska hráčov do 15 rokov a o rok staršieho výberu Talianska.  Naša najmladšia reprezentácia prehrala v Skalici 3:5, keď doplatila na nevyrovnanosť výkonu .Odveta bude v stredu 10. februára opäť v Skalici od 11.00.

Medzištátneho prípravné hokejové stretnutie - utorok - Skalici:

Slovensko "15" - Taliansko "16" 3:5 (0:1, 2:1, 1:3) 

Góly: 29. Eliáš (Pavelka, Mrázik), 33. Mrázik (Eliáš, Pavelka), 42. Pavelka (Eliáš, Mrázik) - 1. Klos (Decula), 29. Felicetti (Decula), 51. Klos (Felicetti), 59. Decula (Klos), 60. Felicetti (Klos)

Je určitou raritou, že všetkých 19 kanadských bodov dosiahli dve trojice: v tíme SR "15" Juraj Eliáš, Michal Mrázik a Adam Pavelka, v drese Talianov  Klos, Felicetti a Decula.

Vylúčenia 2:4, presilovky a oslabenia 0:0, strely 37:28. Rozhodovali: Müllner - J. Šefčík, P. Šefčík, 130 divákov

Roman Sýkora (tréner družstva SR 15): "Poučný zápas pre našich mladíkov, ktorí ukázali dnes dve tváre.  Inkasovaný gól už v 31. sekunde trošku zamával s ich psychikou.  Postupne však hru zlepšili,  prevýšili  Talianov v streleckej aktivite, ale náš gól dlho neprichádzal, ani po dvoch dobre zahraných presilovkách v tomto ináč fair vedenom zápase. Naopak Taliani zvýšili na 2:0. V týchto fázach naši zverenci zdvihli hlavy, zvýšenou bojovnosťou i dôrazom v koncovke do záveru druhej tretiny vyrovnali a v úvode tretej dvadsaťminútovky išli do vedenia 3:2! Ukázali, že dokážu dokážu bojovať, musia sa však naučiť, že koncentráciu  treba udržať po celé stretnutie, v opačnom prípade prídu herné výpadky a tie zapríčinili aj našu dnešnú prehru. Pri  jednogólovom vedení sme však nevyužili dve vyložené šance  a  trest nasledoval. Taliani nielenže vyrovnali, ale 79 sekúnd pred koncom dosiahli štvrtý gól a pri našej vyše minútovej power play bez brankára sekundu pred koncom aj piaty. Škoda, pretože chalani v štyroch kompletných pätorkách sa mohli presvedčiť, že pri nebojácnej hre do tela a potrebnom sústredení môžu zohrať aj so skúsenejšimi súpermi kvalitnú i úspešnú partiu."