Pánik prišiel do Piešťan dobre naladený, chce sa podieľať na zlepšení koncovky reprezentácie SR v príprave na MS

PIEŠŤANY - Spočiatku bol rozhodnutý nehovoriť, tesne pred utorkovým tréningom slovenskej hokejovej reprezentácie však útočník Richard Pánik po komunikácii s generálnym manažérom tímu Miroslavom Šatanom predstúpil pred novinárov a za necelú minútu stručne odpovedal na päť otázok.

Pre slovenských fanúšikov tak sprostredkoval svoje pocity z návratu do národného tímu po takmer štyroch rokoch. Na MS totiž naposledy štartoval v máji 2015 v Česku. "Pocity sú dobré, po sezóne som sa cítil dobre. Takže som dobre naladený," povedal 28-ročný martinský rodák a prezradil, že doteraz nesledoval dianie v slovenskom výbere, iba si pozrel jeho výsledky v príprave.

Veľkou slabinou reprezentačného tímu SR je zatiaľ efektivita v koncovke. Práve od hráčov ako Richard Pánik sa však teraz očakáva zlepšenie v tomto smere. "Budem robiť všetko pre to, aby som dal nejaké góly," poznamenal Pánik. Opísal aj prvé okamihy po zraze v Piešťanoch: "Zatiaľ je to dobré, v kabíne sme sa zvítali. Myslím si, že je dobrá nálada."

Spolu s Pánikom je v tíme trénera Craiga Ramsayho aj ďalšie trio hráčov zo zámorskej NHL, do Piešťan prišli taktiež útočník Tomáš Tatar a obrancovia Andrej Sekera a Christián Jaroš. "Všetko sa bude odvíjať na ľade. Uvidíme, ako si sadneme," dodal na záver hráč Arizony Coyotes, ktorému sa v zámorskej profilige končí po tejto sezóne zmluva.