Organizátori MS 2017 chcú Rusko v Kolíne a Kanadu v Paríži

logo MS 2017

MOSKVA - Organizátori elitnej kategórie hokejových majstrovstiev sveta v roku 2017 predostreli Medzinárodnej hokejovej federácii (IIHF) požiadavku v súvislosti so zložením základných skupín. Prezident Nemeckého hokejového zväzu (DEB) a organizačného výboru spomenutého šampionátu Franz Reindl v sobotu informoval, že v Kolíne by po boku domácich Nemcov radi videli výber Ruska a v Paríži s Francúzskom reprezentáciu Kanady. "Sme závislí od rebríčka IIHF, ktorý bude známy po nedeli. Zo strany organizačného výboru máme na federáciu dve požiadavky - aby spolu hrali Nemecko s Ruskom a Francúzsko s Kanadou," povedal Reindl.

Generálny sekretár budúcoročného svetového šampionátu Henner Ziegfeld ďalej prezradil, že rozpočet MS 2017 bude 24,4 milióna eur. "Jeho podstatnou zložkou bude predaj vstupeniek, niektoré druhy sú k dispozícii už teraz," povedal Ziegfeld.
Nasledujúce MS budú hostiť francúzsky Paríž a nemecký Kolín od 5. do 21. mája 2017. Semifinálové súboje a zápasy o medaily sa uskutočnia v Kolíne.