Hokej na Slovensku má odohratých 90 rokov. Teraz aj v knižke Cikicaki Cikicak.

Výnimočným udalostiam prináleží výnimočný darček. Podľa pokriku, ktorý naši hokejisti skandovali po vyhratom zápase sa zrodila kniha o 90 rokoch slovenského hokeja Cikicaki Cikicak.

Interaktívna nálepková kniha vyšla v polovici marca v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja, RTVS a partnerom SZĽH - spoločnosťou Kaufland Slovenská republika v.o.s.

Zaujímavosti o slovenskom hokeji

Aj vďaka všetkým hráčom, trénerom, rozhodcom a ich rodinám, ktorí svojím súhlasom prispeli ku vzniku tejto publikácie, sa v nej môžu čitatelia a zberatelia dozvedieť veľa zaujímavostí o slovenskom hokeji, ako aj o najslávnejších slovenských hokejistoch.

V knižke sa skrývajú veľké hokejové okamihy, ktoré aj po rokoch spôsobujú príjemné zimomriavky. Autori s pokorou priznávajú, že jeden zápas vopred prehrali – spomenúť v knižke všetkých, ktorí sú to zaslúžia. Tak v nej aspoň cikcakovito povyberali to najpodstatnejšie zo života hokejových legiend, pamätné zápasy, ako aj zaujímavosti, o ktorých ste možno ani netušili.

cikicaki

Kniha Cikicaki Cikicak je nálepková. Obzvlášť inšpiratívna je kapitola Malí veľkí hokejisti, kde nájdete fotky hokejistov, keď ešte netušili, aká kariéra je pred nimi. V kapitole Akí sú bez dresu sa hokejisti predstavujú vo chvíľach, keď nie sú na ľade. Strany o sieni slávy slovenského hokeja, o tréneroch, fanúšikoch, rozhodcov a rekordy slovenského hokeja len umocňujú bonitu obsahu knihy.

Na stranách Kde vyrastali legendy nálepky v knihe ožijú po nasnímaní mobilom videami. Vtedy sa môžu stať čitatelia aj divákmi. Legendy im predstavia, kde sa učili korčuľovať, urobili prvý blafák, či vyhrali buly. Takéto nálepky nájdete aj na iných stranách v celej knižke, a práve tie oživia unikátne archívne zábery, ktoré nikde nevygooglite!

Krstným otcom je Janko Lašák

Knihu pokrstil 16. marca Janko Lašák spolu s deťmi z hokejových slovenských klubov. Krstilo sa nálepkami hokejových legiend a suchým ľadom a pokrikom ciki-caki ciki-cak.

Slovensko čakajú 83. Majstrovstvá sveta v hokeji. Ramsayho chlapci sa pripravujú. Držte im palce, spolu s knižkou Cikicaki Cikicak vo vašich rukách!