Na Karjala Cup až poltucet tímov, pribudnú Švajčiarsko a Kanada

Karjala Cup logo

HELSINKI - Najbližší hokejový turnaj Karjala Cup sa uskutoční za účasti šiestich, nie štyroch tímov ako káže dlhoročná tradícia. Tradičné novembrové meranie síl hokejistov Ruska, Česka, Švédska a domáceho Fínska sa rozrastie o výbery Švajčiarska a Kanady. Informovali o tom fínski organizátori na sociálnych sieťach a neskôr aj web hokej.cz.

K zmenám vo formáte tradičného turnaja patriaceho do kalendára Euro Hockey Tour došlo v súvislosti s februárovými zimnými olympijskými hrami v Pjongčangu. Keďže tam budú po 20 rokoch chýbať najlepší hokejisti z NHL, Kanaďania s európskym výberom hráčov prejavili záujem otestovať sa na niektorom z prípravných turnajov. Za šiesteho do partie vybrali Švajčiarsko, keďže tím USA by počas rozbehnutej sezóny len ťažko dal dokopy mužstvo z hráčov pôsobiacich v Európe.

Podľa ruskej strany reálne existuje aj možnosť, že Kanada bude účastníkom aj decembrového podujatia Pohár Prvého kanála v Moskve. "Kanaďania u nás chcú hrať," potvrdil výkonný riaditeľ Ruskej hokejovej federácie Dmitrij Kurbatov.