Ján Laco: Toľko oslabení, to je samovražda

MINSK - Slovenská hokejová reprezentácia prehrala na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku aj svoj tretí duel v základnej A-skupine. Pred stredajším štvrtým vystúpením na šampionáte proti Nórsku (v stredu o 19.45 SELČ) majú zverenci trénera Vůjteka na konte stále iba  jediný bod z úvodného duelu s Českom. Kapitán slovenského mužstva Miroslav Šatan rovnako pripísal prehru s Francúzskom na vrub nedisciplinovanosti. "Opäť sme mali zbytočne vylúčenia, Francúzi využili presilovky a rozhodli. Pri našich početných výhodách chýbal už iba gól. Vyrovnaním na 3:3 sa Francúzi dostali 'na koňa', my sme hrali nervózne a robili zbytočné fauly. V tretej časti to bol z našej strany veľmi zlý výkon. Máme mužstvo, ktoré sa prebudováva, takéto veci sa dajú čakať. Hlavy vešať nebudeme, turnaj pokračuje ďalej. Čaká nás ďalší duel a v ňom nesmieme robiť chyby."

Skúsený krídelník Nagy pred Huetom, ktorého v Minsku dvakrát prekonal, foto SITA/APSkúsený krídelník Nagy pred Huetom, ktorého v Minsku dvakrát prekonal

Rovnaký názor vyslovil aj strelec dvoch gólov Ladislav Nagy: "Chlapci si musia vstúpiť do svedomia. Nemôžeme hrať polovicu duelu v oslabení. Faulami sme si prehrali zápas. Ťažko sa o takomto súboji hovorí. Viedli sme o dva góly, mali pridať ďalší presný zásah a dohrať to v pokoji."

Tréner Vladimír Vůjtek: "Je to pre mňa ťažko pochopiteľná prehra. V polovici tretej tretiny to vyzeralo, že duel pohodlne dotiahneme do víťazného konca. Potom sme šli 'do troch' a Francúzi využili početnú výhodu. Nám po tomto okamihu už chýbali sily na zvrat. Neboli sme schopní skórovať ani v presilovke o dvoch hráčov. Teraz nás čaká tvrdý boj o záchranu. Výsledky nie sú dobré, aj keď nehráme zle. Dnes sa okrem prvej 'lajny' nepresadil nik, to bolo rozhodujúce. Máme tu dvanásť nováčikov a toto môže ovplyvniť ich psychiku. Musíme pracovať na tom, aby sme chlapcov vrátili na úroveň spred týždňa,"

Nespokojný bol po neúspechu aj gólman Ján Laco, ktorý inkasoval štyrikrát. Piaty presný zásah pridali Francúzi do prázdnej bránky. "Zase ten záver... Na takomto podujatí nemôžeme hrať toľko oslabení, to je samovražda. Dnes sme chceli zvíťaziť, ale asi sme pre to neurobili všetko," dodal  hrdina strieborných MS 2012.